Zpět na výpis článků24.11.2018Junioři

Velká bitva v Ústí nad Labem

Kouč se rozhodl , že od počátku utkání bude na nahrávce Martin Beneš. Na smeči budou hrát Jakub Rataj a Milan Ponocný. Na postu univerzála bude hrát a hrál velmi dobře Michal Eisenberger. Ten chlapec, když nemusí přijímat patří do základní sestavy. Toto rozestavení sil nám zajistilo vítězství v obou zápasech.

Ústí n/L. - LOKO 1:3 (-24,-19,24,-12) a 1:3 (-24,-22,23,-16)

Všechny tři první sety v obou zápasech byly velmi vyrovnané. Soupeř se vždy ve třetích setech vypnul k maximálnímu výkonu a snížil na 2:1. Čtvrté sety rozhodla fyzická připravenost a hlavně klid a zkušenost našich hráčů.  Po prvním zápase se nám zranil blokař Dan Hůla a vůbec to nevypadalo dobře. No světe div se zastoupil ho velmi dobře Adam Ritschel. Ten zatím dostal příležitost proti soupeřům ze spodní části tabulky. Pět úspěšných bloků a nějaký ten bod z útoku byl pro nás trenéry překvapením. Za stavu 2:1 v odpoledním utkání se pan Skřivan a kluci z Mnichova Hradiště rozhodli, že zůstanou ještě na jeden set, i když měli ve 14:00 hodin odjet domu na hodiny tanečních. S vědomím, že musíme čtvrtý set vyhrát se naši kluci do soupeře pustili a nic mu nedarovali. Výsledkem byl konečný stav 25:16 což hovoří za vše. Pochválit musíme všechny hráče. Rozhodla však zejména rychlá a přesná nahrávka Martina Beneše. Ten zasluhuje absolutorium i tím, že se mu dařilo jeho prudké skákané podání, které dělalo soupeři velké potíže. Ještě bych chtěl zmínit výkon libera Tadeáše Kyseli, který až na pár míčů, které mu uletěli přijímal za jedna a když na něho vyšla nahrávka tak jsme z ní víc jak v 90-ti procent bodovali. Zarážející bylo, že soupeřův trenér neusměrnil své hráče, kteří z 80 procent podávali na Tadeáše. No co nám to pomohlo.

Ve skupině jsme se bodově dotáhli na vedoucí Benátky nad Jizerou, které zaváhali v jednom zápase a vyhráli nad předposledním Prosekem jen 3:2.

Sestava:   Rataj J., Ponocný M., Hůla D., Hulinský O., Beneš M., Eisenberger M., Kysela T.,

střídal : Ritschel A.,    

lavička : Ryšavý V., Matoušek D.,

Trenéři:  Linhart Jaroslav, Vlasák Josef