Zpět na výpis článků03.01.2023Nezařazeno

Ohlédnutí za rokem 2023

Začátek roku nutí i ke krátkému zastavení a zhodnocení roku minulého. Dovolte mi, abych se tohoto dopustil i já.

Rok 2022 byl pro náš oddíl relativně úspěšný.
Vždyť družstvo „A“ mužů se ctí odehrálo 1.ligu, ze které sice nakonec sestoupilo zpět do 2.ligy, ale po důstojném výkonu a po vlastním rozhodnutí několika hráčů ukončit hráčskou kariéru. Omlazený tým nyní nastupuje ve 2.lize a po 18 odehraných zápasech tabulku s přehledem o 10 bodů vede.
Družstvo starších žáků v celé sezóně v Krajském přeboru ztratilo jediný zápas a stali jsme se přeborníky Libereckého kraje. Na Mistrovství republiky jsme skončili na 17.-20.místě a v Českém poháru mládeže jsme, i kvůli kovidové absenci na jednom z turnajů, skončili na 25. místě.
Mimo přímo sportovních úspěchů bych přidal i několik úspěchů, řekněme, organizačních. Takovým prvním, a po právu nejmenším, byl vodácký výlet mládeže na Ploučnici. Jako další a už poněkud výraznější se jeví to, že se podařilo opět dát dohromady tým „D-dědkové“, který hraje Okresní přebor. Ten ostatně hraje i tým našich dorostenců.
Za největší úspěch však považuji dvě věci.
Že se nám podařilo po několika letech opět sestavit družstvo dívek. Přestože mnohá děvčata hrají pouze druhým rokem a spadají do kategorie U16, zdá se, že budeme hrát okolo 2. třetiny celkového pořadí Krajského přeboru U22.
Za úspěch stejně důležitý můžu označit i předprázdninový nábor nových adeptů, kdy se přihlásilo cca 40 dětí, aby jich v září přišlo cca. 50 a do konce roku se počet ustálil na cca. 35 šikovných dětech.

Samozřejmě, že ne všechna naše rozhodnutí byla šťastná. Jako příklad nepříliš povedeného rozhodnutí nás trenérů uvádím povolení hostování 4 hráčů kategorie U16 do Mnichova Hradiště. Tito kluci si sice herně polepšili, ale, bohužel, zbytek týmů tím přišel o své tahouny.

Na závěr bych Vám rád popřál mnoho spokojenosti v roce 2023.