Zpět na výpis článků30.08.2023Nezařazeno

Soustředění 2023

Od středy 23.8.2023 do neděle 27.8.2023 se ve sportovní hale a přilehlé ubytovně v České Kamenici uskutečnilo tradiční letní soustředění dětí našeho oddílu.

Pod vedením trenérů A. Beránka, D. Čápa a R. Nacházela se jej zúčastnilo 24 dětí našeho oddílu a, za v posledních hodinách odřeknuvší kusy, ještě dvě děti „cizí“.

Po středečním ubytování, změření a otestování fyzické kondice a po tradičně výtečném obědě jsme se vrhli do intenzivního tréninku. Středeční odpoledne bylo věnováno fyzické kondici a rozhýbání zlenivělých svalů.
Od čtvrtečního dopoledne jsme se již věnovali zlepšování volejbalových schopností. Čtvrtek byl věnován činnostem jednotlivce, což bylo ještě podpořeno návštěvou pana L. Bednáře, šéftrenéra mládeže liberecké Dukly a jeho tréninkem útočného úderu. Pátek a sobota pak byly věnovány součinností kolektivu na hřišti. Mladší začali i za pomoci svých starších kamarádů vstřebávat herní systém 5-1 a ti straší si začali obnovovat herní automatizmy a týmovou chemii v rozličných herních situacích. Nedělní dopolední čas pak byl vyhrazen u mladších miniturnaji ve hře 3 na 3 a o starších klasické hře 6 na 6. Každý den byl navíc zakončen herním tréninkem, kdy se herní sestava pravidelně střídala tak, aby si, pokud možno, všichni co nejrovnoměrněji zahráli.

Před nedělním obědem ještě proběhlo krátké zhodnocení práce a předání drobných dárků vybraným jedincům a po obědě již následoval odjezd domů k maminkám.

Celkově lze soustředění hodnotit kladně. Nikdo se vážněji nezranil, nejvážnější újmy utrpěly Mončin kotník a trenérské hlasivky, mezi dětmi nedošlo k žádným konfliktům hodným zaznamenání a jídlo v pekárně U Martina bylo tradičně vynikající.

Fotky a videa najdete na adrese http://dancap.zyxel.me