Zpět na výpis článků11.09.2023Nezařazeno

Kvalifikační turnaj Krajského přeboru starších žákyň 10.9.2023

V neděli 10.9.2023 proběhl v hale F. Arnošta v Novém Boru první ze dvou kvalifikačních turnajů nového ročníku Krajského přeboru kategorie děvčat U16.

Do Nového Boru vyrazila vlakem početná výprava našeho klubu. Kromě samotných hráček vyjela asi desetičlenná výprava fanynek a fanoušků. Tu během dne ještě podpořily někteří rodiče.

Pro většinu děvčat to byl, nepočítáme-li přípravný turnaj minulý týden, první opravdový turnaj v jejich volejbalové kariéře. V prvním zápase na nás čekala děvčata pořádající Jiskry. V prvním setu jsme, bohužel, nebyli schopni zkrotit kvalitní servis novoborských děvčat a set jsme zaslouženě poměrně výrazně prohráli. Ve druhém setu jsme i my výrazně zlepšili podání a naopak soupeřky nás možná i trochu podcenily, takže utkání vrcholilo až tie-breakem. V něm nám soupeř nadělil hned v úvodu několik podání natolik kvalitních, že si vypracoval již, pro nás, nedostižný náskok a celé utkání vyhrál 2:1 na sety.

Ve druhém zápase na nás čekala děvčata liberecké Dukly. K tomuto utkání lze snad jen říci, že soupeřky hrály, zejména na podání, zcela jinou ligu než my, pokud se nám podařilo podání zpracovat, v následné rozehře již nebyl rozdíl takový, ale takovýchto okamžiků bylo pohříchu zcela zanedbatelné množství. Děvčata z Dukly nás v „suchém triku“ doslova přejela 2:0.

Ve třetím zápase jsme se střetli s libereckou Slávií. Na jejích děvčatech byla velmi znát mizivá herní praxe, takže díky, byť ne razantnímu, ale hlavně stabilnímu podání jsme první set přesvědčivě vyhráli. Ve druhé setu děvčata přestala , asi i pod vlivem snadného vítězství v prvním setu, plnit trenérské pokyny. Kromě místy až lajdáckých servisů se dívky přestaly soustředit na hru a u téměř každého míče byly pozdě, přestaly spolu komunikovat a vůbec se vytratilo i nadšení pro hru. Druhý set jsme tady vinou vlastních nedorazů prohráli. V tie-breaku se nám do rukou, ale hlavně do hlav vrátila na jednu stranu disciplína a na stranu druhou i nadšení, takže jsme soupeřky poměrně snadno porazili a tím jsme i celé utkání získali 2:1.

Sestava: Ella (B), Monika (L), Khongi (N), Vanesa(S), Ema (S), Amy (B), Mariam (U) a střídající Elen (B), Amra (U) a Aneta (S)

Fotky najdete na: http://dancap.zyxel.me/