Zpět na výpis článků28.08.2022Nezařazeno

Volejbalový kemp Česká Kamenice 2022

Od pondělí 22.8. do pátku 26.8. absolvovala podstatná část našeho mládežnického kolektivu soustředění v prostorách Městské haly v České Kamenici.

Soustředění se tradičně zúčastnila i skupina z našeho spřáteleného klubu Sokol Mnichovo Hradiště.

Z našeho klubu se zúčastnilo 8 děvčat (Terka, Terka, Kačka, Khongi, Urin, Sofie, Monča a Áďa), 12 chlapců (Dominik, Kuba, Vojta, Fanda, Kryštof, Maty, Matěj, Bořek, Marco, Tadeáš, Michal a Nindža)a 2 trenéři (Čáp a Krab).

Všichni účastníci absolvovali každý den 3 tréninky. Na dopoledním a odpoledním pilovali své individuální činnosti od podání přes příjem, nahrávku až po útočný úder. Na večerním, herním, tréninku se pak snažili individuální schopnosti spojit do kolektivního výkonu během zápasů „dívky“ - „mladší žáci“ a „starší žáci“ - „kadeti“. Pouze dva krajní tréninky vybočily z tohoto stereotypu, kdy v pondělí proběhlo měření fyzických schopností jednotlivých účastníku a v pátek došlo v rámci tréninkových skupin k miniturnajům ve hře „3 na 3“. Čas mezi tréninky z valné části vyplňovalo výborné jídlo z „Pekárny Martin“.

V průběhu soustředění, krom ztráty hlasu některých trenérů, bohužel došlo ke dvěma, naštěstí ne příliš vážným, zraněním, kdy si Terka po střetu s Kačkou podvrkla kotník a Dominik po střetu s palubovkou narazil stehenní sval.

Naopak velmi kladně lze hodnotit to, že všichni zúčastnění si prohloubili nejen technické a taktické prvky nádherné hry jménem volejbal, ale i poznali etické prvky vztahu ke spoluhráčům a úcty soupeřům.

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/