Zpět na výpis článků10.10.2023Nezařazeno

Krajský přebor U22 dívky 8.10.2023

V neděli 8.10. jsme v domácích tělocvičnách pořádali první kolo Krajského přeboru dívek do 22 let. Předchozí kvalifikační turnaj nás zařadil do 2. ligy a stejně, jako před týdnem starší žákyně, tak i tentokrát naše děvčata čekaly tři zápasy.

V prvním zápase proti nám nastoupil tým Slovanu Varnsdorf. Tento tým, ač má před sebou slibnou budoucnost, je složen z děvčat nejmladších ročníků této spojené kategorie, a proto neměla naše děvčata větší problém jej porazit ve dvou setech. Do obou setu jsme nastoupili s Terkou na nahrávce a v průběhu setu do hry zasáhla i Kája, jako druhá nahrávačka.

Ve druhém zápase nás čekal mnohem silnější soupeř, a to děvčata jablonecké Bižuterie. Na počátku prvního setu si naše dívky vypracovaly vedení o 2 až 3 body, které postupně navyšovaly až na konečných bodů 9. Ve druhém setu naše děvčata poněkud polevila v pozornosti a v úvodu setu dovolila dívkám z Jablonce dvou až tříbodový náskok. Tento náskok se nám podařilo smazat až v závěrečné části setu a v dramatické koncovce jsme tým Bižuterie udolali 25:21 a celý zápas tak získali 2:0.

Ve třetím, a našem posledním, zápase turnaje jsme nastoupili proti BV Vratislavice. Do zápasu o první místo v lize nastoupila naše děvčata, po předchozí výhře nad silným Jabloncem, plna sebevědomí. To nám vydrželo do prvního podání soupeřek. Téměř každá rozehra proběhla skoro rychleji, než začala, protože jsme nebyli schopni zkrotit velmi kvalitní servis soupeřek a set jsme, zcela zaslouženě, prohráli ostudným rozdílem 15 bodů. Do setu druhého jsme pozměnili sestavu, takže na nahrávce nastoupila od začátku Kája a Terka vystřídala na smeči Bolo. Tyto změny a určité polevení soupeřek na podání nám umožnily odehrát set mnohem důstojněji a již nebýt v zápase pouze za otloukánky. Přesto jsme set ztratili a ve skupině obsadili druhé místo.

Jak sportovci občas říkají, že pokud by jim před turnajem někdo řekl, že obsadí 2. místo, brali by to jako úspěch, ale nyní za něj cítí trochu zklamání, tak tentokrát to platilo o nás. První zápas téměř povinná výhra, druhý soustředěný, ale přitom nadšený výkon a ve třetím ztráta koncentrace, kterou ani pozdější zvýšené úsilí již nedokázalo nahradit. Za předvedené výkony jak individuální, tak kolektivní, si ale děvčata zaslouží pochvalu, s poznámkou, že je třeba neusnout na vavřínech a dále pracovat nejen na svých technických a fyzických schopnostech, ale i psychické odolnosti a schopnosti soustředit se na svůj výkon po delší dobu.

Sestava: Kačka (S), Sofie (B),Terka (B), Terka (N,S), Bolo (S), Khongi (U), Kája ( N ) a Uri (L)

Fotky najdete na: http://dancap.zyxel.me/