Zpět na výpis článků05.06.2023Nezařazeno

Českolipské volejbalové hry

V sobotu 3.6.2023 se v areálu ZŠ Lada uskutečnil nultý ročník Českolipských volejbalových AllStarsGames.

Pozvání přijaly volejbalové kluby z celého okresu. Počty hráčů mezi jednotlivé kluby byly rozděleny podle velikosti klubů, takže Jiskra Nový Bor a pořádající Lokomotiva dostaly příděl 13, TJ Zákupy 5, Volejbal Stráž pod Ralskem 3 a ToRiK Doksy 2. Program byl připraven pro stejný počet chlapců i děvčat ročníků 2005 až 2009.

Po nástupu byly určeny týmy složené ze tří děvčat a tří chlapců z různých klubů a mohlo se začít.

Úvodní disciplínou byl halový šestkový volejbal, kde se družstva utkala ve dvou tříčlenných skupinách a následně o pořadí. Po odehrání této části a po obědové pauze na pizzu jsme se všichni přesunuli do venkovního areálu na antukové a plážové hřiště. Na těchto hřištích se týmy utkaly systémem „každý s každým“, jak v antukovém šestkovém volejbale, tak v plážovém volejbale dvojic.

Že si účastníci samy mezi sebou volili nejlepšího hráče a hráčku, kterými se stali Kuba Veselý a shodným počtem bodů Jarmila Nováková a Terka Fominová, a že v celkovém pořadí zvítězilo družstvo „Zelených“ je zcela nepodstatné. Mnohem důležitější je, že nedošlo k téměř žádnému zranění a že, jak alespoň doufám, si všichni užili nádherný den naplněný různými variantami překrásné hry jménem volejbal.
Samozřejmě musíme poděkovat svatému Petru za úžasné počasí, kdy nepršelo a nebylo ani moc zima, ani moc vedro a všem trenérům, kteří věnují svůj čas výchově dalších generací volejbalistů.

Tím, že to byl nultý ročník došlo i na drobné zádrhele, ale za organizátory slibuji, že se z nich do příštích ročníků poučíme.

Fotky a videa najdete na adrese http://dancap.zyxel.me