Zpět na výpis článků14.02.2024Nezařazeno

Víkend 10.-11.2.2024

Během víkendu 10.-.11.2.2024 odehrála své zápasy 4 naše družstva. Volno měli pouze dorostenci a jak chlapci, tak dívky U14.

Tým mužů vyjel ke svému dvojzápasu do Prahy. Zatímco v dopoledním zápase jsme úspěšně zvládli vyrovnané koncovky všech tří setů, v zápase odpoledním se nám již tolik nedařilo. V prvním a druhém setu jsme si s domácími vystřídali vítězství, aby nás ve třetím a čtvrtém setu Praga porazila propastným rozdílem 9, resp. 11 bodů.

Kluci do 16 let vyjeli, společně s novoborskou Jiskrou, na turnaj Českého poháru do Českých Budějovic. Za oba víkendové dny kluci odehráli 6 zápasů. Na naší hře byla znát absence Tadeáše. Přes snahu, kterou klukům nejde upřít, je 5. místo v osmičlenné skupině asi reálným obrazem naší aktuální výkonosti.

Děvčata do 16 let odehrála svůj Krajský přebor v domácích tělocvičnách. Nejprve jsme v dramatickém a vyrovnaném zápase porazili novoborská děvčata v tiebreaku. V zápase proti Turnovu nás po jednoznačně vyhraném prvním setu postihl téměř nepochopitelný výpadek příjmu i lehkého soupeřova podání a ač jsme v závěru 2.setu i tiebreaku náskok mohutně dotahovali, výsledek se nám již nepodařilo otočit. Do posledního zápasu proti BV Vratislavice jsme nastupovali s vědomím, že skončíme nejhůře třetí, a tudíž i velmi uvolněně. Hra tomu i odpovídala. Děvčata hrála bez stresu a silné Vratislavice jsme porazili ve dvou relativně vyrovnaných setech.

V neděli odehrály svůj turnaj i dorostenky. I ony hrály v domácích tělocvičnách. Turnaj se nám moc nepovedl. Po jednoznačném vítězství v prvním setu nad Bižuterií jsme zaexperimentovali s obsazením postů a tento experiment nevyšel. Nejen, že jsme ztratili druhý set, ale ani do tiebreaku a ani do dalšího zápasu se nám nevrátilo nadšení a týmový duch. Zápas se Schredingerem jsme , bohužel, pokračovali ve stejném duchu, jako jsme dokončili zápas Jabloncem a tedy jsme jej spravedlivě prohráli. Herní pohoda se nám, alespoň částečně, vrátila až v závěrečném zápasu s Vrtulí, Pro sebe jsme získali vyrovnaný první set. Zato druhý jsme ztratili rozdílem 10 bodů. Teprve do tiebreaku opět nastoupilo družstvo, kterému bylo možno říkat tým. Protože ale ani frýdlantská děvčata nechtěla končit porážkou, byl celý zkrácený set vyrovnaný a dospěl až do velmi dramatické koncovky, kterou jsme získali poměrem 17:15. Ani výrazně zlepšený výkon v posledním zápase však nestačil k tomu, abychom 2. ligu udrželi, a hlavně nevýkon proti Jablonci nás poslal do ligy třetí.