Zpět na výpis článků18.09.2023Nezařazeno

Kvalifikační turnaj KP U22Z, 17.9. Nový Bor

V neděli 17.září se v Hale F. Arnošta v Novém Boru uskutečnil kvalifikační turnaj Krajského přeboru děvčat do 22 let.

Turnaj se uskutečnil netradičním dvoufázovým způsobem.

V první fázi jsme se naše děvčata střetla v tříčlenné skupině s favorizovaným Turnovem a silnými Vratislavicemi.
Vstup do prvního zápasu nám nevyšel. Turnovská děvčata nám, díky svému kvalitnímu podání, brzy odskočila natolik, že jsme set prohráli rozdílem třídy 25:8. Ve druhém setu jsme zlepšili soustředění jak na příjmu, tak na podání a adeptkám na přední místa celé soutěže jsme podlehli důstojným způsobem 25:18.
Zápas s Vratislavicemi byl od počátku o poznání vyrovnanější. Celý prví set jsme se se soupeřkami přetahovali o jedno až dvou bodové vedení, abychom závěru začali kazit podání a set prohráli 25:21. Do druhého setu jsme naopak vstoupili velmi dobře. Bohužel za stavu 4:1 v náš prospěch, jako bychom se zalekli svého vedení a několika pokaženými příjmy jsme rázem prohrávali 11:5. Teprve za stavu 17:9 jsme opět začali být soupeřkám důstojnými partnery. I tak se nám pouze podařilo zkorigovat prohru na ještě snesitelných 25:17.

Výsledky v první fázi nám do fáze druhé, která se hrála již pouze na jeden set, přiřadily dalšího ze spolufavoritů celé soutěže, tým děvčat Mnichova Hradiště a na závěr děvčata z USK Slávie Liberec. Ačkoli jsme do zápasu s Mnichovým Hradištěm nastupovali po zhruba dvou hodinové pauze, na výkonu to nebylo vidět. Celý set jsme soupeřkám nepovolili vedení o vice než dva body, i když naopak to bylo stejné. Do koncovky obě družstva vstupovala s naprosto vyrovnanými šancemi. V samotném závěru, za stavu 24:23, jsme si dokonce vybojovali matchball. Ten jsme bohužel neproměnili a naší nevyužité šance využila mnichovohradišťská děvčata k otočení zápasu a výhře 26:24.
Zápas se Slávií USK Liberec se nesl v podobném duchu. Během celého setu si ani jeden z týmů nevytvořil zásadnější náskok. Tentokrát však děvčata udržela koncentraci a set dotáhla do vítězného konce 25:23.

Výsledky celého dne nás tak zařadily do 2. výkonnostní ligy krajského přeboru. Předvedená hra, i přes porážky a mnoho zbytečných chyb, dává naději, že bychom mohli hrát důstojnou úlohu v celém soutěžním ročníku.

Sestava: Kačka (S), Terka F. (N), Terka H. (B), Sofie (B), Bolo (S). Khongi (U), Urin (L) a na lavičce připravená Monika

Fotky najdete na: http://dancap.zyxel.me/