Zpět na výpis článků16.11.2022Nezařazeno

Herní supervíkend 12. a 13. 11.2022

Víkend 12. a 13.11. opět zapojil všechna naše družstva do soutěžních klání. Nejprve v sobotu do bojů zasáhli starší žáci v rámci Krajského přeboru U16 a muži v 2.lize a poté v neděli odehráli dorostenci další turnaj Českého poháru U20 a dorostenky Krajského přeboru U22.

Starší žáci odehráli svůj další turnaj v liberecké ZŠ Sokolovská. Utkali se, tradičně, se čtyřmi týmy, a to Slavií Liberec, Sokolem Mnichovo Hradiště, Duklou Liberec a Jiskrou Nový Bor.
První zápas proti Slavii Liberec začal pro naše kluky opravdu dobře, všichni si věřili a šli do toho naplno. Bohužel, ale znejistili v koncovce, a nakonec ji prohráli 20:25. Druhý set začal naopak špatně, nikdo s nikým nekomunikoval a nedokázali jsme přijmout podání od soupeře. První bod jsme získali díky soupeřovu zkaženému podání až za stavu 0:7. a i když se poté výkon týmu výrazně zlepšil, na lepší výsledek než 11:25 jsme již nedosáhli.
Ve druhém zápase jsme nastoupili proti našim největším rivalům z Mnichovo Hradiště. V prvním setu, se hráli vyrovnaně, ale jak známe Mnichovo Hradiště, opravdu málo kazí. Prohráli jsme spíše na naše chyby, konečný výsledek prvního setu byl 17:25. Druhý set se nám dařilo o něco lépe, ale i tak jsme hodně kazili. Bylo to hodně podobné jako v prvním setu, bohužel jsme prohráli i druhý set 19:25.
Třetí zápas nastoupili proti Dukle Liberec. První set měli kluci opravdu sebevědomí, a také na jej vyhráli 25:17. Druhý set kluci lehce polevili, jako bychom si mysleli, že se zápas vyhraje sám. Nevyhrál. Druhý set skončil naší prohrou22:25. V dramatickém tie-breaku byla vidět touha obou týmů po vítězství které jsme nakonec urvali my a tie-break jsme vyhráli 15:13.
Během čtvrtého zápasu Jiskrou Nový Bor byla na klucích vidět již značná únava, která se projevila nejen na předvedené hře, ale i na výsledku. Oba sety jsme prohráli značným rozdílem, a to 13:25 a 15:25.
S předvedeným výkonem, přestože jsme získali pouze jedno vítězství, můžeme být v celku spokojení. Samozřejmě se ve hře objevilo mnoho chybiček, ale protože některé hráče byl tento turnaj jejich prvním v životě, můžeme převedené výkony označit za příjemné překvapení.
Sestava: Kula D. (N), Franeta M. (B), Flíček T. (S), Schauer M. (S), Novák B. (U), Enkhtuvshin T.  (S) a jako výpomoc z MH Pospíšil V.(B).

Sobotní herní program ještě doplnilo družstvo mužů, které zavítalo ke svému dvojzápasu do Netolic. Přestože v prvním, dopoledním, zápase jsme již vedli 2:0 domácí stihli vyrovnat a dovést zápas až do tie-breaku. Ovládli jsme jej, ale náš tým podruhé v sezóně ztratil bod. 
Odpolední zápas jsme již vcelku pohodlně ovládli 3:0.

Nedělní program zahájili dorostenci Českým pohárem v Kralupech nad Vltavou. Odehráli jsme tři utkání a ačkoli jsme předvedli technicky poměrně zdařilý výkon, po mentální stránce jsme utkání příliš nezvládli a všechna tři prohráli.

Jako „třešničku na dortu“ lze hodnotit vystoupení děvčat v dalším turnaji Krajského přeboru. Do prvního zápasu jsme nastoupili, kvůli prodloužení předchozích zápasů, s téměř dvouhodinovým zpožděním. Na herní pohodě týmu se toto naštěstí neprojevilo. Do utkání se Slovanem Varnsdorf jsme vstoupili kvalitním servisem, díky kterému jsme soupeřkám nedovolili rozvinout útočné akce a naopak, náš první úder se většinou podařil a umožňoval nahrávačce pestrou nahrávku jak smečařkám, tak blokařkám a účku. Oba sety jsme vyhráli luxusním rozdílem jedenácti, resp. devatenácti bodů.
Ve druhém utkání nás čekalo družstvo Vrtule Frýdlant. Během celého prvního setu jsme se s frýdlantskými děvčaty střídali ve dvou až tříbodovém vedení. Bohužel v závěru setu se frýdlantským děvčatům podařila série servisů, které ač nebyly nijak tvrdé, byly dobře umísťované a nám se je nedařilo zkrotit natolik, abychom mohli kvalitně zaútočit. Druhý set nabídl podívanou ještě dramatičtější, kdy sice o pověstný krůček byl soupeř stále vepředu, ale náskok si nevytvořil větší než jeden až dva body. V dramatické koncovce se projevila větší vyhranost soupeřek a kvůli ní jsme podlehli nejtěsnějším možným rozdílem.
Za celé vystoupení si děvčata zasluhují pochvalu. Některá z nich zažila své první soutěžní vítězství, a ani v prohraném zápase dívky neztratili týmový duch a chuť bojovat. Zápas rozhodly drobné individuální chybky a nepečlivosti v úderech, ale elán a zápal děvčatům rozhodně nechyběl.
Sestava: Chaurová K.(B), Fominová T. (N), Solongo B.(S), Holentová T. (S), Kizák S.E. (B), Stupková E.E. (B), Bayaraa K. (U) a Butulga U. (L).

 

Výsledky:
Starší žáci

SLAVIA Liberec, z.s.

Lokomotiva Česká Lípa

2:0 (22,11)

Lokomotiva Česká Lípa

Sokol Mnichovo Hradiště A

0:2 (-17,-19)

VK Dukla Liberec

Lokomotiva Česká Lípa

1:2 (-17,22,-13)

Lokomotiva Česká Lípa

Jiskra Nový Bor

0:2 (-13,-15)


Muži „A“
 

Netolice

Č. Lípa

2:3 (-22,-22,24,18,-10)

Netolice

Č. Lípa

0:3 (-17,-22,-15)

 


Kadeti a junioři

Lokomotiva Česká Lípa

Orion

0:2 (-23,-14)

TJ KRALUPY

Lokomotiva Česká Lípa

2:0 (17,23)

TJ Lokomotiva Česká Lípa

VK SPORT Rychnov nad Kněžnou

0:2 (-9,-15)

 

Kadetky a juniorky

Lokomotiva Česká Lípa

Slovan Varnsdorf

2:0 (14,6)

Vrtule Frýdlant

Lokomotiva Česká Lípa

2:0 (21,24)

 

Fotky najdete na: http://dancap.zyxel.me/