Zpět na výpis článků19.06.2023Nezařazeno

Volejbalová Ploučnice 2023

V sobotu 17.6.2023 se nezanedbatelná část dětí našeho oddílu vydala na poněkud nevolejbalové splutí naší české Amazonky – řeky Ploučnice.

Pro letošek jsme zvolili úsek Průrva – Mimoň.
Na 15 lodích se nás nakonec plavilo 29 vodáků. Oproti loňsku nebyla dětem dána zcela volná ruka při tvorbě osádek, a tak kromě předem určených Kraba s Nikolou a Vojty s Vojtou, si háčci vybírali zadáky, tak, aby, pokud možno, byl v osádce jeden zkušenější.
Na plavbu jsme vyrazili okolo půl dvanácté a po zdárném absolvování Průrvy a drobné instruktáži několika vodáckým sportem nepolíbených háčků jsme vyrazili klidným korytem vstříc Mimoni. Téměř okamžitě po odplutí od Průrvy se strhla první průtrž mračen. Naštěstí pouze krátké, takže všichni, až na Terku s Terkou, brzy uschli. Všechny nástrahy plavby zdolalo 14 lodí velmi úspěšně, pouze zmiňované Terky se rozhodly, že si plavbu zpestří dvěma koupelemi. Při příjezdu do Mimoně, se strhla druhá průtrž mračen, takže jsme všichni vypadali, jako bychom právě opustili sprchu. V restauraci Dřevěnka jsme se převlékli do suchého, u čaje počkali až se opět vyčasí a poté vyrazili na vlak. Během cesty vlakem beze škod prošla třetí průtrž. Při příjezdu do České Lípy už opět svítilo sluníčko, takže jsme se přesunuli do areálu Lokomotivy, kde jsme měli přichystané ohniště, na kterém jsme si opekli špekáčky. Závěrečná průtrž mračen nás tak již nemohla nijak ohrozit a po jejím odeznění jsme se rozešli domů.

Ačkoli počasí nebylo pro splouvání jakékoli řeky úplně ideální, věřím, že si den všichni užili a že, snad, iv některých vzplála i jiskřička nadšení pro tuto krásnou venkovní aktivitu.

Fotky najdete na: http://dancap.zyxel.me/