Zpět na výpis článků12.10.2022Nezařazeno

Náročný víkend 8.- 9.10.2022

Víkend 8.- 9.10. byl opravdu náročný. V sobotu odehráli starší žáci další turnaj Krajského přeboru v Mnichově Hradišti. V neděli kadeti kvalifikační turnaj Českého poháru a kadetky druhý turnaj Krajského přeboru.

Starší žáci v sobotu vyjeli opět do Mnichova Hradiště, kde se postupně utkali s týmy Sokole Mn. Hradiště, Dukly LBC. Jiskry N. Bor a Slávie LBC.

První zápas s velmi silným Sokolem kluci statečně vzdorovali, ale přesto v obou setech uhráli pouze 13 bodů.
Druhý zápas s Duklou již byl o poznání vyrovnanější. Kluci dřeli, avšak i tento zápas jsme, bohužel, ztratili ve dvou vyrovnaných koncovkách.
Třetí zápas nám přinesl první vítězství v sezóně. S týmem Jiskry jsme získali po vyrovnaném průběhu první set a v setu druhém se kluci ještě zlepšili a soupeři dovolili získat pouze 16. bodů.
Poslední zápas turnaje se Slávií nepřinesl drama ani překvapení. První set nás Slávie jednoznačně přehrála. Ve druhém setu jsme se trochu zlepšili a uhráli přijatelných 19 bodů.
 

Děvčata vyrazila ke svému druhému turnaji v neděli do Turnova. I je čekaly zápasy se silnými soupeřkami. Konkrétně s děvčaty z liberecké Ještědské a Slávie a s děvčaty z Vratislavic.
První zápas s Ještědskou byl náš nejvydařenější. V prvním setu jsme vedli dokonce 17:12, přesto jsme po dvou sériích nepříjemných servisů soupeřek set ztratili. Druhý a třetí zápas s Vratislavicemi a libereckou Slávií se odvíjel podle stejného scénáře. V prvních dvou třetinách setů jsme se soupeřkami přinejmenším drželi krok, aby nás v závěrech setů upodávaly.

Kadeti vyjeli na svůj turnaj nejdál. V Letohradě je čekal kvalifikační turnaj Českého poháru. I je čekali 3 zdatní soupeři, a to z Hronova, pořádajícího Letohradu a pražského Orionu. Ačkoli se této soutěže účastní, v české části, pouze 8 týmů, které nehrají Extraligu, není zde slabých soupeřů. Kluci vybojovali 3 dramatické a vyrovnané zápasy, kdy nejprve porazili tým Hronova a domácího Letohradu, aby v posledním zápase podlehli Orionu posílenému extraligovým nahrávačem a smečařem.

Celkově si všechny týmy zaslouží pochvalu.
Kadeti za získání elitní skupiny ČP.
Starší žáci za získání prvního vítězství a za přístup, kdy, oproti minulému turnaji, si starší kluci už zvykli na roli tahounů týmu a mladší setřepali nervozitu z premiérového turnaje.
Kadetky sice ještě nevyhrály, ale přesto si zaslouží pochvalu možná největší. V porovnání s minulým turnajem, kde jsme pro soupeřky byli jen vyjukaným zajícem určeným k porážce, jsme tentokrát byli již rovnocennými partnery, se kterými bude třeba, snad, v příštích kolech počítat.

Sestavy:           

St. Žáci:   Kula, Franeta, Rančák, Schauer, Kurtinec, Baranovský
Kadeti:  Rak, Veselý, Veselý, Škorpil, Volf, Matoušek, Franeta, Komárek, Tarnai
Kadetky: Chaurová, Fominová, Fominová, Batulga, Solongo, Kizák, Bayaraa, Holentová, Stupková, Turtuvshin, Baková

Výsledky:

Starší žáci

Sokol Mnichovo Hradiště

TJ Lokomotiva Česká Lípa

2:0 (13,13)

TJ Lokomotiva Česká Lípa

VK Dukla Liberec

0:2 (-23,-23)

TJ Lokomotiva Česká Lípa

TJ Jiskra Nový Bor

2:0 (22,16)

TJ SLAVIA Liberec

TJ Lokomotiva Česká Lípa

2:0 (14,19)

Kadeti

TJ Lokomotiva Česká Lípa

Volejbalový klub Hronov

2:0 (22,22)

Orel Letohrad

TJ Lokomotiva Česká Lípa

0:2 (-20,-20)

Orion

TJ Lokomotiva Česká Lípa

2:0 (21,19)

Kadetky

TJ Lokomotiva Česká Lípa

SK Ještědská Liberec

0:2 (-20,-19)

TJ Lokomotiva Česká Lípa

Beach Volley Vratislavice n. N.

0:2 (-18,-17)

USK Slavia Liberec

TJ Lokomotiva Česká Lípa

2:0 (14,18)

 

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/