Zpět na výpis článků08.11.2023Nezařazeno

Víkend 4. a 5. 11 2023

Během víkendu 4. a 5. listopadu. Odehrála své zápasy tři naše družstva. V soboru družstvo mužů a v neděli družstva mladších a starších žákyň.

V sobotním dvojzápase muži po výborných výkonech dvakrát porazili dosud neporažený vedoucí tým druhé ligy TJ Praga.

Nejprve v dopoledním zápase otočili zápas ze stavu 0:2 k vítězství v tie-breaku. První dva sety jsme ztratili ve vyrovnaných koncovkách o 2, resp. o 3 body.  Ve třetím setu jsme soupeře porazili výrazným rozdílem 11 bodů. Set čtvrtý dospěl opět až do vyrovnané koncovky, kterou jsme zvládli a soupeře porazili nejtěsnějším možným rozdílem dvou bodů. V pátém setu náš tým dominoval a umožnil soupeři zisk pouze 9 bodů.
V odpoledním zápase jsme opět ztratili první set, ale poté jsme další tři poměrně vyrovnané sety získali pro sebe a díky získaným pěti bodům jsme se v neúplné tabulce posunuli na čtvrté místo.


V neděli ke svým zápasům vyrazila i naše děvčata.Mladší žákyně do Jablonce nad Nisou a starší do Hodkovic nad Mohelkou.


Mladší dívky absolvovaly turnaj Krajského přeboru „čtyřkového“ volejbalu. Pod vedením Dominika děvčata odehrála 3 zápasy s ToRiKem Doksy, libereckou Ještědskou a Vrtulí Frýdlant.
Po vítězství v prvním setu s ToRiKem jsme ve druhém v těsné koncovce podlehli o jediný bod. Družstvo Ještědské bylo nad naše síly a oba sety jsme prohráli poměrně výrazně.
Naopak týmu Vrtule jsme byli více něž vyrovnanými soupeři a ačkoli jsme oba sety prohráli, tak děvčata rozhodně ostudu neudělala.

Naše starší děvčata odehrála turnaj svého Krajského přeboru do 16 let.
K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti domácímu týmu. První jsme prohráli poměrně výrazným rozdílem osmi bodů, kdy nás hodkovické hráčky ani jednou nepustily do vedení. Ve druhém setu jsme se naopak my dostali do vedení, ale za stavu 13:8 v náš prospěch, jako by se děvčata zalekla možné výhry a úplně přestala hrát.
Ve druhém zápase se proti nám postavila děvčata z Vratislavic. S nimi jsme odehráli dva podobné sety, ve kterých jsme, vždy po právu, prohráli o pět bodů.
Nejpovedenější zápas jsme odehráli proti Schrödingerovu institutu. V prvním setu nás soupeřky možná trochu podcenily, ale hlavně naše děvčata začala dodržovat nejen aktuální pokyny, ale začala aplikovat i stereotypy, které jsou jim „vtloukány“ na tréninzích. Navíc se dívky soustředily na podání a přestaly ho kazit. Set jsme tedy vyhráli o výrazných 10 bodů. Ve druhém setu jsme od preciznosti a kázně setu prvního poněkud ustoupili a na výsledku se to také projevilo. V tie-breaku se děvčatům podařilo navázat na výkon z prvního setu, ale protože soupeřky pokračovaly ve výkonu ze setu druhého, dospěl vyrovnaný set až do dramatické koncovky. V ní měla naše děvčata nejen pevnější nervy, ale i pověstnou špetičku štěstí a po soupeřově pokaženém servisu mohla vybuchnout naše radost z vítězství nad velmi silným soupeřem.

Ačkoli ani jeden tým děvčat na pohled neudělal „žádnou díru do světa“ na výkonech je znát progres a dívky jsou, alespoň herně, turnaj od turnaje lepší. U starších děvčat se dá říci, že právě vítězný tie-break proti Schrödingerovu institutu byl nejlepším setem, jaký děvčata ve své volejbalové kariéře odehrála.

Výsledky

Muži „A“

Česká Lípa

Praga

3:2 (-22,-23,14,24,9)

Česká Lípa

Praga

3:1 (-22,19,19,23)

 

U14 Z

Česká Lípa

Torik Doksy

1:1 (10,-14)

Česká Lípa

SK Ještědská

0:2 (-9,-9)

Česká Lípa

Vrtule Frýdlant

0:2 (-13,-13)

 

U16 Z

Česká Lípa

SK Hodkovice

0:2 (-17,-21)

Česká Lípa

BV Vratislavice

0:2 (-20,-20)

Česká Lípa

Schrödingerův institut

2:1 (15,-20,13)

 

 

Sestavy

U14 Z

Sára, Róza, Aneta, Ema, Nara, Niki

U16 Z

Ella (B), Zula ( N) Amy (B), Elen (B), Vanesa (S), Adri (S), Ema (S), Mariam (U), Khuslen (U), Burte (L)

 

Fotky najdete na: http://dancap.zyxel.me/