Zpět na výpis článků16.11.2019Muži A

V Hronově dvakrát vítězně

Hronov - LOKO 0:3 (-18,-23,-22) - 1:3 (-17,26,-17,-15)

Důležitých 6 bodů z Hronova.

     V sobotu 16.11. jsme zavítali až k polským hranicím (ano některým protihráčům jsem vážně nerozuměl) do volejbalového městečka jménem Hronov. Lonští vítězové 2MB sestavený ze zkušených hráčů hrající v minulosti 1.ligu neslibovali nic snadného. Zejména proto, že jsme na utkání vyrazili ve výrazném oslabení dvou hlavních smečařských opor. Pro nemoc s námi nemohli odcestovat Tomík Germanů a Toník Beránků. Z toho důvodu jsme byli nuceni oslovit Honzu Pavlíčka a Tomáše Hendricha, českolipské odchovance hrající na hostování vyšší soutěže za spřátelenou Duklu Liberec. Mimo to oba jsou součástí juniorské reprezentace ČR.

     K prvnímu zápasu nastupujeme v sestavě Javůrek, Charousek, Jedlink, Čechlovský, Hendrich, Rataj, Pavlíček. Od prvních bodů jasně převyšujeme soupeře, kvalitní tvrdý útok Hendricha a Rataje po kůlech umocňujeme výbornou obranou a jednoznačně vyprovázíme soupeře z palubovky. Druhý a třetí set opět vítězíme, ale bohužel už ne takovým rozdílem. Na vině je nejspíš zkvalitnění servisu domácího týmu (co jiného jim také zbývalo) a lehké polevení naší koncentrace na obraně. Každopádně vítězství 0:3 bereme všemi deseti.

     Do druhého zápasu už nastupujeme bez zmiňovaných posil Pavlíčka a Hendricha, kteří si museli jet splnit své klubové povinnosti do nedalekého Hradce Králové, a tak nastupujeme v sestavě Javůrek, Macháček, Charousek-smeč, Rataj, Jedlink, Basl a libero Ondra Beneš. Věděli jsme, že nás čeká velice těžký druhý zápas, jelikož jsme byli nuceni na přihravačský post postavit univerzála Jana Charouska. Charda ale ukázal, že tento post mu svědčí a zejména díky jeho výkonu, ke kterému se přidává i univerzál Macháček, taktéž střídající druhý nahrávač na post smečaře Martin Beneš podporovaní obrannou činností blokařů a libera, zdoláváme Hronov i v druhém zápase, tentokrát 1:3.

     Díky kvalitnímu a bojovnému výkonu si vezeme z Hronova velice důležitých 6 bodů, které se budeme snažit vybojovat i příští týden na domácí palubovce proti Mnichovu Hradišti.

     Pozor, utkání se z organizačních důvodů hraje v neděli 24.11. od 10:00 a 14:00. Přijďte se podívat.

autor článku: J. Javůrek - trenér