Zpět na výpis článků20.10.2019Muži A

V Havlíčkově Brodě jsme byli úspěšní

ČESKOLIPSKÁ JÍZDA POKRAČUJE!!!

Havl. Brod -  LOKO 0:3 (-18, -19, -21) a  0:3 (-16, -18, -20)

     V sobotu 19. 10. 2019 zavítali volejbalisté České Lípy do Havlíčkova Brodu. První zápas byl naplánován na 9:00, což znamenalo velmi brzké vstávání. Na tento dvojzápas jsme bohužel nejeli v plné sestavě, jelikož Melich, Jedlink a Žirovnický měli pracovní povinnosti. Chyběl také German, který si přivodil lehké zranění lýtkového svalu v minulém domácím utkání s Chocní.

     Náročná cesta a brzké ranní vstávání nemělo vliv na výkon a výsledek zápasů. Českolipští volejbalisté hned od prvního míče diktovali tempo utkání a po slušném výkonu získávají první set. Obdobně probíhal i druhý set. Hned od začátku vedení, které se drželo až do konce setu, což znamená vedení 2:0. Třetí set začal opět několikabodovým náskokem pro Českou Lípu. Nicméně ztráta koncentrace, která se projevila zejména chybovostí na servisu, znamenala zdramatizování třetího setu. Nicméně naši volejbalisté udrželi nervy na uzdě a vyhrávají i třetí set. Havlíčkův Brod nás tak nijak nezaskočil a tak máme za hodinu a sedm minut hotovo.

Sestava: Smeč – Beránek, Rataj; nahrávka – Javůrek; Blok – Čechlovský, Basl; Univerzál – Charousek; Libero – Beneš

Střídali: Beneš, Filinger, Macháček

 

     Od 13:03 začíná druhý zápas, ve kterém tradičně pozměňujeme sestavu. Začátek utkání však není podle našich představ. Výkon je laxní a objevuje se řada chyb. Naštěstí Beránek předvádí doslova punkový koncert na podání a přispívá velkou měrou, že vyhráváme první set. Druhý set je v podobném duchu a opět díky servisu Beránka a Macháčka vyhráváme i druhý set. Třetí set je opět v podobném duchu. Tvoříme řadu technických i taktických chyb, ale naštěstí opět kvalitní servis drží náš tým, který soupeř nemůže přihrát. A tak opět za hodinu a 7 minut vyhráváme i druhý zápas 3:0.

Sestava: Smeč – Beránek, Rataj; nahrávka – Beneš; Blok – Filinger, Čechlovský; Univerzál – Macháček; Libero – Beneš

Střídali: Javůrek, Charousek, Basl

     Cíl tohoto výletu byl splněn – 6 bodů a sety 6:0. Bohužel nás soupeř neotestoval, v jaké jsme výkonnosti, ale to se může stát již příští týden na domácím utkání, kde přivítáme TJ Turnov, ve kterém několik let působil například odchovanec Melich. Všichni jste tímto zváni 26. 10. 2019 do domácí haly. LIPSKÝ KOLO!

Autor článku : Honza Charousek