Zpět na výpis článků10.11.2019Muži A

V České Třebové jsme dvakrát prohráli

!! LIPSKÝ VAGÓN (PO)ZASTAVEN !!

Česká Třebová - Česká Lípa 3:1 (-22,18,23,15) - 3:0 (10,20,17)

     Po velmi úspěšném dvojzápase na brněnské kometě, se náš tým přemístil do nedaleké České Třebové. Posádce jedoucí z Rychnova nad Kněžnou se povedlo do haly přijet o téměř půl hodiny později, a darovat tak znatelnou částku do společné pokladny.

     V krásné a prostorné hale jsme se tedy v neděli 10. 11. 2019 přivítali s dlouho očekávaným soupeřem. Trenér Vašina dlouhodobě spolupracující s VK Ostrava, soupiska mladých borců hostujících do juniorské extraligy a průběžné druhé místo v tabulce druhé ligy- to jsou fakta, díky kterým se očekával kvalitní volejbal.

     Do prvního utkání nastupujeme bojovně! Skóre je od začátku setu vyrovnané. Brzy se nám ale povedlo analyzovat soupeře a díky dobrému servisu spolu s obranou na síti se ujímáme vedení 1:0. Mladý soupeř z Třebové se i v druhém setu dopouští několika nevynucených chyb na servisu, ale ani náš výkon se nijak nestabilizoval. Velice nepřesná nahrávka, následný útok a také nedostatečná obrana v poli, se stávají hlavní příčinou srovnaného stavu na 1:1. Třetí set jsme soupeře opět tlačili na podání a začalo se i celkem dařit i obraně v poli. Od vítězství v tomto dějství nás ale dělilo nepřiměřené množství chyb na útoku. Čtvrtý set se odehrál v režii domácího družstva. Náš soupeř se brzy ujímá vedení, neváhá riskovat servis a naši nepřesnou přihrávku trestá tvrdým útokem.

Sestava: Beneš, Beránek, German, Čechlovský, Jedlink, Charousek, L :Beneš O.

Střídali: Javůrek, Rataj, Melich

 

     Druhé utkání bych shrnul stroze. Nastupujeme v pozměněné sestavě a doufáme ve stabilizaci nahrávky a zlepšení zakončení. Bohužel ani jedna činnost se oproti prvnímu utkání nelepší a navíc přestává fungovat i servis. Domácí tým se zanedlouho dostává do desetibodového vedení a ničí nás výborným plachtícím servisem. V našich tvářích je vidět odevzdanost. Jak všichni dobře ví – prohrát se může, ale se ctí! V následujících setech se nálada a výkon mírně ale opravdu jen mírně zlepšili. Zdaleka to nestačilo na domácí družstvo výborně hrající ve všech činnostech. Náš výkon v druhém zápase utrpěl výsměch domácích fanoušků a Třebovští si odnáší další tři body.

Sestava: Beneš, Beránek, Rataj, Basl, Filinger, Macháček, L: Beneš O.

Střídali: German, Melich, Javůrek, Čechlovský, Jedlink

    

autor: Antonín Beránek