Zpět na výpis článků25.10.2021Muži A

TJ Slavia Hradec Králové x Lokomotiva Česká Lípa

TJ Slavia Hradec Králové x Lokomotiva Česká Lípa 2:3 (-20, 19, -23, 23, -11)

V sobotu 23. října jsme zavítali do jedné z největších hal v České republice, a to do Hradce Králové. V Slávistické sestavě se objevila i velice známá jména, jako je Jan Štokr a Aleš Holubec. Byla to pro nás velká výzva a motivace se této dvojici postavit.
Do zápasu jsme nastoupili s ambicemi soupeře co nejvíce potrápit a v nejlepším případě získat alespoň bod. Ve velmi chladné hale se od prvního setu zápas vyvíjel v náš prospěch a dotáhli jsme ho do vítězného konce 25:20. Další sety byly stejně jako ten první velmi vypjaté a vyrovnané. Zápas nakonec musel rozhodnout až pátý zkrácený set. Díky obrovské bojovnosti a skvělé atmosféře, kterou nám vytvořila nemalá skupina našich fanoušků jsme v tiebreaku nenechali nic náhodě a soupeře jednoznačně přehráli 15:11. Tímto skóre jsme vyhráli pátý set a tím také celý zápas.
Hradec porážíme konečným skóre 3:2, díky čemuž nám patří průběžné druhé místo ve skupině B. Toto vítězství je pro nás velmi cenné, jelikož jsme porazili favority na jejich domácí půdě.
Další zápas nás čeká v pátek 29. 10., kdy přivítáme od 19:00 na domácí palubovce tým TJ ČZU Praha.
Sestava: M. Beneš, J. Charousek, P. Peníška, J. Jedlink, J. Rataj, A. Beránek, V. Lukáš/O. Beneš. Střídali: T. Kuncíř, T. German.