Zpět na výpis článků19.01.2019Muži A

Sobotní zápasy v lázeňském městě

Souboj o 2. místo v tabulce. Hráli jsme proti rezervě extraligového Karlovarska

Karlovy Vary "B" - LOKO 2:3 (-23,14,15,-22,-9) a 2:3 (17,-19,-20,23,-11)

Souboj o 2. místo v tabulce.

     V sobotu 19.1. v časných ranních hodinách vyrážíme ze třech různých měst směr Karlovy Vary, kde nás hostil momentálně 3. tým tabulky. Bohužel, ne všechny posádky dorazily v očekávaném počtu. Po pátečních radovánkách si totiž náš nejzkušenější borec zkušeně nařídil budík do téměř vybitého mobilu, a proto nenastupuje ve smluvený čas na stanoveném místě do přesto pozitivně naladěného vozidla, které nevyvedla z míry ani milá paní pumpařka, která nás s láskou pohostila ranní kávou ????.
     Do prvního zápasu nastupujeme v sestavě s Jirkou Srbem na náhře, Melda na účku, Čechla s Jedlou na bloku, s Benym st. na liberu a na smeči zahajují Jery a Kuba Rataj. Proti rezervě Karlovarského A týmu posílené o nahrávače Džavoronoka vstupujeme s velice dobrým a bojovným výkonem, díky kterému jsme nakonec odměněni vítězstvím po vyrovnané koncovce a ujímáme se vedení 1:0 na sety. Bohužel v dalších 2 následujících setech zapomínáme, jak je zapotřebí neustále držet pozornost v obraně, soustředění na příjmu a hladovost v útoku a prohráváme obě sady rozdílem třídy. Po razantnější domluvě a menší změně v sestavě se bojovně zakusujeme do soupeře, odvracíme nepříznivě se vyvíjející výsledek a vítězíme po vyrovnaném tie-breaku 3:2. Je vidět, že když se bojuje, jde zvrátit každý výsledek.

     Do druhého zápasu, posilněni rychlým obědem, nastupujeme s malými změnami v sestavě. Machys nahradil dobře hrající duo Melda a Beny ml., Filip nahrazuje Čechlu a na smeči nastupují Tonda a Jery. Bohužel, první set nás domácí rozstříleli na podání a pod tlakem hrající smečaře nezachránil ani snažící se Machys na účku, který to měl vzhledem k příjmu hodně složité, a tak prohráváme první set s poměrně velkým bodovým odstupem. Do druhého setu nastoupil na pozici univerzála Beny ml., který svou hrou a hlavně servisem zavelel k obratu v utkání. Začíná se nám velice dařit na servisu, zejména Filipovi a Benymu, kteří pravidelně obstarávali šňůry 2 až 3 bodů. Přidává se následná obrana na síti a v poli, a tak pohodlně vítězíme s rozdílem min. 5 bodů v obou setech a ujímáme se vedení 2:1. Do 4. setu nastupujeme s vidinou úžasného výsledku a zisku všech tří bodů a pouštíme se do evidentně už unaveného a odevzdaného soupeře, kterého v jednu dobu přehráváme i o 6 bodů. Bohužel, jsme si asi ještě v našem mladém týmu nenasbírali dostatek zkušeností z podobných vývojů zápasů, v hlavě „nejspíš už ve sprše, či ve vítězném, oslavném kolečku“, si dovolujeme polevit, což se projevuje nedůrazným útokem, nesoustředěným pohybem v poli a na bloku. Zkušený domácí soupeř se s odvahou pouští do podání, kterým vytváří tlak na naše smečaře a libero a stahuje tak bodový rozdíl až do vyrovnané koncovky, kterou (existuje-li volejbalový Pánbůh) po právu prohráváme. Je obdivuhodné, že po takové ledové sprše jsme se semkli a ubojovali 2. tie-break zápasu. Vítězíme opět 3:2.
Hodnocení trenéra:
     Znovu jsme se přesvědčili, že volejbal je hodně o hlavě, kdy stačí menší polevení ve výkonu a hra se okamžitě obrací ve prospěch druhého. Nicméně 2 výhry venku nad 3.týmem tabulky v tie-breaku jsou cenným skalpem. Nebýt výpadku v koncentraci ve 4. setu druhého zápasu, hodnotil bych náš výkon a výsledek velice pozitivně. Doufejme, že příště podobný zvrat už nedopustíme.

autor článku: J.Javůrek - trenér