Zpět na výpis článků20.10.2022Muži A

První dvojzápas sezóny

Dne 15.10. čekalo volejbalisty České Lípy první a druhé utkání nové sezóny, které odehráli v domácím prostředí. Soupeřem České Lípy byl tým SK Prosek Praha.

 
TJ Lokomotiva Česká Lípa – SK Prosek Praha 3:0 (13, 16,8)
Sestava domácích: Nahrávač – Martin Beneš, Univerzál: Jan Charousek (C), Smečaři – Jakub Rataj, Antonín Beránek, Blokaři – Jan Jedlink, Daniel Hula, Libero – Ondřej Beneš.
Do prvního utkání nastoupil tým České Lípy velmi sebejistě a od začátku udával tempo zápasu. Českolipským volejbalistům se dařilo téměř ve všech činnostech a zásluhou jim bylo rychlé vedení o 5 bodů. Toto vedení se jim dařilo nadále navyšovat díky kvalitnímu servisu domácích hráčů, pevné obraně na síti, kvalitní nahrávce a nekompromisnímu útoku. Soupeři se nedařilo najít odpověď na skvělou hru domácích a první set tak byl jasnou záležitostí a skončil 25:13 pro domácí. Druhý set začal vyrovnaně, kdy se soupeři povedlo srovnat s hrou domácích a dotlačit je k chybám, to ale vyžadovalo přitvrzení na servisu, které sebou postupně začalo nést i větší množství chyb ze servisu hostů, čehož domácí začali využívat a znovu si začali budou náskok nad soupeřem. Náskok navyšovali domácí až do konce druhé setu, který vyhráli 25:16. Do třetího setu domácí vlítli s tím, že nedají soupeři žádnou šanci zkusit zápas ještě zdramatizovat a od začátku měli vývoj setu naprosto pod kontrolou. Soupeř již nedokázal domácím vzdorovat a prohrál i třetí set 25:8.
 
TJ Lokomotiva Česká Lípa – SK Prosek Praha 3:0 (12, 18, 16)
Sestava domácích: Nahrávač – Jan Javůrek (Martin Beneš), Univerzál: Jakub Macháček, Smečaři – Jakub Rataj, Antonín Beránek, Blokaři – Jan Jedlink (C), Daniel Hula, Libero – Vít Lukáš.
Do druhého utkání nastoupil tým Česká Lípy v lehce obměněné sestavě, tato změna však na hru domácích neměla žádný vliv a průběh utkání byl velmi podobný prvnímu utkání. Soupeři se občas dařilo dostat domácí více pod tlak, ale domácí se z toho vždy zvládli dostat a získat utkání zpět pod svoji kontrolu. Domácí tým navíc hnali za vítězstvím jeho fanoušci, kteří vytvořily vynikající atmosféru na obě utkání a hnali tak domácí hráče za vítězstvím. Po prvních dvou utkáních jsou tedy volejbalisté České Lípy stoprocentní a mají 6 bodů. 22.10. vyrazí tým České Lípy na další dvojutkání utkání do Kladna a 5.11. přivítají doma tým z Domažlic.
Autor: Ondřej Beneš