Zpět na výpis článků13.10.2019Muži A

První domácí zápasy jsme vyhráli

LOKO - Choceň 3:0 (10,13,12) a 3:1 (13,-20,14,15)

 

Krásný dobrý den pro všechny příznivce českolipského volejbalu.

Pokud jste klikli na tento článek, pak jistě víte, že se bude jednat o shrnutí zápasu proti týmu Chocně, který se odehrál v České Lípě krásnou prosluněnou sobotu dne 12.10.2019.

Po vyhraném zápase minulý týden proti papírově silnějšímu soupeři, než je Choceň jsme cítili lehký vítr v plachtách, ale ačkoliv se tým Chocně složil na ligu na poslední chvíli, chtěli jsme k zápasu přistoupit nanejvýš zodpovědně, protože každý bod je drahý.

Do prvního zápasu jsme tedy připravili nejsilnější možnou sestavu a mohu říci, že to podle toho i vypadalo. Celý zápas se nevyskytl téměř jediný důvod k nepohodě, až na výjimku mladičkého smečaře Germana, který musel být střídán kvůli nataženému lýtku. Velmi se nám dařilo na bloku, spousta spoluhráčů se skvěle dostala do smečovaného podání, příjem nehaproval, zkrátka vše proběhlo, jak mělo a s na naše poměry poměrně zaplněnou halou jsme v pohodě za hodinku vyprovodili protivníka ze hřiště.

Po bohužel na kalorie vydatném obědě jsme se pomalu začali rozcvičovat ke druhému zápasu, do kterého byli nasazeni všichni hráči z lavičky, protože toto byl zápas, při kterém byla skvělá možnost si prozkoušet všechny varianty složení. První set tedy proběhl ještě v rámci spokojenosti, ale dle uhraných bodů soupeře bylo znát, že se neopakovala situace z prvního zápasu. Rána přišla v druhém setu, kdy zřejmě jednak nezodpovědnou vinou těžkých břich, jednak po obědě značně prořídlému obecenstvu nyní omezených jen na pár skalních rodinných příslušníku v rukou svírajících smartphony a jednak zřejmě méně sehrané lavičkové sestavě jsme druhý set prohráli. Soupeř zvládal vybírat naše smeče bez razance a přesnosti a nám je vracel vítězně. Do dalších setů se tedy vrátilo pár hráčů z prvního zápasu a situace na síti se opět stabilizovala, kdy jsme dotáhli zápas k vítěznému konci, byť již soupeř uhrál více bodů.

Sobotní sestava:

Nahrávka: Jan Javůrek (coach), Martin Beneš

Smeč: Jakub Rataj, Tomáš German, Antonín Beránek

Blok: Jan Jedlink, Jan Čechlovský, Filip Basl, Patrik Filinger

Univerzál: Jan Charousek, Tomáš Melich, Jakub Macháček

Libero: Ondřej Beneš, Petr Žirovnický