Zpět na výpis článků09.02.2019Muži A

Příbram B - LOKO

Favorita jsme nezaskočili

Příbram "B" - LOKO  3:1 (16,-18,18,18) a 3:0 (21,17,21)

     V sobotu 9.2.2019 opět nadešel den, kdy se utkaly dva týmy z vrchních míst tabulky 2. mužské ligy. Suverénně vedoucí mužstvo Příbram B vedlo již před tímto kolem o 16 bodů nad druhou Českou Lípou a mohlo tedy hrát s naprostým klidem beze strachu o sesazení. Přesto byli nasazeni hráči, kteří byli po fyzické stránce mnohem lépe vybaveni a stejně jako loni bylo tedy zřejmé, že důležitá zbraň pro nás bude ta psychická. Naopak co se týče České Lípy, tak tým přijel v 9 lidech bez řady zásadních hráčů. Ne, že bych se snažil naši prohru 3:1 a 3:0 omlouvat, určitou roli však naše neúplná sestava sehrála.

     Ze začátku prvního zápasu byl znát respekt na síti a smečařsky se nám moc nedařilo. Naštěstí jsme se rychle oklepali a začali dotahovat. Smečaři soupeře byli však mnohdy i přes (ne vždycky) dobře srovnaný blok nad naše skokanské možnosti a v poli jsme také nebyli schopni ostré smeče přijmout tak, aby se dalo kvalitně rozehrát. Nedá se ale říci, že bychom nehráli bojovně a s nasazením. Vcelku dobře jsme přijímali jejich podání a po roztrhání jejich vysokého bloku jsme dokázali otáčet. V určitých momentech se nám podařilo dostat se i do vedení a soupeři jak se říká utéct, bohužel jsme ale v žádném setu, kromě druhého v prvním zápase, neutekli dostatečně daleko. Občas našimi zbytečnými chybami, polevením a nedůsledností jsme se sami okradli o psychickou převahu nad mladým týmem, který postupně začal těžit z našich málo precizních útoků. Velký problém nám způsoboval útok středem, a to jak náš, který se objevoval velmi sporadicky, tak jejich, který se objevoval méně sporadicky, byl ovšem z naší strany jen sporadicky zablokován. Přesněji asi jednou. Na podání se nám vcelku dařilo a náš úkol riskovat servis vycházel, soupeř ale i z nepřesné přihrávky dokázal úspěšně odútočit.

     Druhý zápas jsme začali naprosto standardně českolipsky, nálada na hřiště byla ospalá a trvalo nám, než jsme se dostali do hry. Naštěstí na tom byl soupeř podobně, takže jsme se vyšší hrou nižší úrovně postupně prokousávali zápasem. Náš, řekl bych sinusoidický výkon, však nestačil a pro výhru by bylo bývalo potřeba hrát jen v pozitivních hodnotách naší křivky. Navzájem jsme si v průběhu setů vyměňovali vedení, náš výkon byl jako na houpačce a když se blížila koncovka, tak jsme se zkrátka málo rvali a rozhodně na naší straně hřiště nebyla znát chuť vyhrát, ke konci místy už ani hrát. Bohužel se nám po obědě nepovedlo vybojovat ani set útěchy, takže druhý zápas skončil 0:3 (-21, -17, -21). Náš nulový zisk bodů tento víkend tak jen lehce zlepšovala vidina brzkého návratu domů a teplé slunečné únorové odpoledne.

Smeč: Tomáš German, Jakub Rataj, Antonín Beránek
Blok: Filip Basl, Jan Čechlovský
Univerzál: Jakub Macháček, Martin Beneš
Nahrávač: Jan Javůrek, Martin Beneš
Libero: Ondřej Beneš

Autor : Jan Čechlovský