Zpět na výpis článků09.12.2018Muži A

Poslední Jirkov nám vzal bod

V sobotu 8.12 jsme se v 10 lidech vydali do severozápadních Čech. S myšlenkami na zisk 6 bodů, po krátké a stručné poradě v šatně, se vydáváme na hrací plochu.

Jirkov - LOKO 2:3 (22,-14,21-23,-12) a 0:3 (-17,-23,-16)

V sobotu 8.12 jsme se v 10 lidech vydali do severozápadních Čech. S myšlenkami na zisk 6 bodů, po krátké a stručné poradě v šatně, se vydáváme na hrací plochu.

 První set, jak už to tak v našem podání bývá, byl jedna velká nejistota. Nedařilo se nám vůbec nic tak jak bychom si představovali. Do koncové části 1. setu jsme dali tak 15 % a proto jde Jirkov do vedení 0:1 (22:25). Druhý set vypadal naprosto obráceně. Jako by se vyměnil celý tým. Začali jsme tlačit na servisu, byli jsme nekompromisní v obraně a srovnáváme na 1:1 (25:14). Bohužel nám v třetím setu vypadl smečař Tomáš German, který si při dopadu, nejspíš, vyhodil koleno a i kvůli tomuto problému získává Jirkov třetí set 1:2 (21:25). 4. set byl velmi vyhrocený, jelikož rozhodčí udělali spoustu chyb. To ovšem rozhořčilo trenéra a zároveň nahrávače týmu, Honzu Javůrka. Po intenzivních protestech dostává v koncovce červenou kartu a konec 4. setu probíhá ve velmi vypjaté náladě. Za stavu 24:23 se Javůrek dostal k bloku a soupeře si namazal na chleba. Ačkoliv to z prvního dojmu vypadalo, že při bloku vedle empiru chce spíše míčem trefit rozhodčího. Do tiebreaku jdeme s cílem vyhrát a to se nám i daří. Vyhráváme poslední set 15:12.

     Na druhý zápas jsme se připravili velmi důkladně. Pivkem a dobrým jídlem. Podle toho to také vypadalo. Nejvíce nás asi překvapil výkon Filipa Basla, který byl na bloku nekompromisní a na servisu více než úspěšný. Druhý zápas se nesl v duchu agresivity, ale ne proti soupeři. Proti rozhodčím. Rozhodčí byli absolutně nemožní. Kdybych měl vypisovat chyby, které udělali, tak byste si na tento článek ještě hodně dlouho počkali. Za zmínku stojí jedna fatální chyba. Soupeř poslal na servis jiného hráče, než měl podle postavení jít. Po jeho servisu si to jeho tým uvědomil a poslal na servis dalšího. Rozhodčí, ani zapisovatelé si ničeho nevšimli a po 5 minutové hádce, kde rozhodčí nedokázali přiznat chybu a argumentovali jak děti ve školce, jsme zápas dohráli (3:0). Celkově získáváme 5 bodů.

Ponaučení pro nás zní: Musíme zapracovat na příjmu a také si potřebujeme fandit. Chodili jsme po hřišti jako na pohřbu.
Poučení pro ostatní: Opravdu není jedno, koho za ten zapisovací stůl posadíte.

SESTAVA
Javůrek, Beránek, Žirovnický, Melich, German, Jedlink, Beneš O., Basl, Beneš M., Macháček.

 

autor článku : Jan Jedlink