Zpět na výpis článků20.02.2022Muži A

OU Ostrava vs. Loko Česká Lípa

Dne 19.2.2022 čekal volejbalisty z České Lípy druhý zápas na Moravě, a to sice zápas s týmem OU Ostrava, který jsme v domácím prostředí dokázali porazit v napjatém zápase 3:2.

 
Začátek prvního setu se nesl v duchu nepřesností na obou stranách, kde se oba týmy potýkaly s příjmem a když už se příjem vydařil, došlo ve hře českolipských volejbalistů k nepřesnostem v mezihře, ať na nahrávce nebo útoku. Jako první se srovnali domácí, kteří v polovině vyrovnaného setu ustálili hru a českolipským se nepodařilo prakticky nic ubránit na bloku ani ve hře v poli. Následkem bylo vedení, které si domácí udrželi až do konce setu.
Druhý set pokračoval ve stejném duchu, kdy si domácí již na začátku vypracovali náskok, který z počátku drželi. Českolipští zareagovali střídáním nahrávačů, kde se na do zápasu vnesl trochu jiný duch hry a více klidu do rozehrávky. Hra se ustálila a díky několika dobrým zákrokům v poli Česká Lípa set vyrovnává a jde do koncovky. Zde bohužel bylo více štěstí nakloněno domácím a ty vítězí nejtěsnějším možným rozdílem.
Třetí set byl podle obrazu prvního a začátku druhého setu plný nepřesností, kdy se českolipští nemohli popasovat hlavně s kvalitním servisem, který ztěžoval rozehrávku a proti vysoké obraně soupeře se jen těžko prosazovali. Díky tomu domácí pohodlně vítězí i ve třetím setu a celkově vyhrávají 3:0 (20, 23, 15).
Sestava: Beneš M., Charousek, Rataj, German, Jedlink, Basl, libero: Lukáš
Střídali: Beneš O., Javůrek, Šídlo, Melich, Hůla
M.Beneš