Zpět na výpis článků26.01.2022Muži A

TJ Lokomotiva Česká Lípa X VK Lvi Praha B 3:1 (-16,12,16,16)

Poslední lednovou sobotu se v českolipské hale odehrál zajímavý duel dvou celků bojující o první dvě postupová místa tabulky o 9.-15. místo.

 Jako domácí celek jsme měli značnou výhodu v podobě domácí haly a skvělých fanoušků, kteří nás v této sezóně vždy táhnou za vítězstvím a jsou tzv. sedmým hráčem na hřišti. Diváci, kteří se přišli podívat na hezký volejbal a nadýchat se svěžího prvoligového vzduchu, byli však první set asi překvapeni, protože je čekal pouze obrazně řečeno zatuchlý vzduch a hra plná chyb na straně domácích.
Začínáme skvěle, kdy mladý nahrávač Kuncíř zablokuje smečaře hostů, kdy za takovou střechu by se nemusela stydět ani firma "Tondach". Tím to však končí ! Začínáme kupit jednu chybu za druhou. Nepřesný příjem, netaktická nahrávka a na závěr i zkažené lehké servisy. Pražský celek se dostává do vedení a je vidět zvýšené sebevědomí mladých hráčů. Vůbec nedodržujeme to, co jsme si řekli před zápasem. Měli jsme na soupeře "nalítnout" a dostat ho pod sebe, což by mohlo na mladé pražské hráče zafungovat. Místo toho však kupíme jednu chybu za druhou, za které by se styděli i mladší žáci. I přes snahu trenéra Javůrka, přinést svěží vítr na palubovku, kdy střídá několik hráčů ze základní sestavy, tak se nepodařilo set zvrátit na naši stranu. První set se nestačíme ani rozkoukat a prohráváme 0:1, kdy jsme ještě rádi, že jsme se dostali z "housky". Největší problém v tomto setu byla však obranná hra v poli a mezihra. Téměř každý útok hostujícího celku se od nás odrazil, jako od radiátoru, a když už jsme míč konečně zkrotili, tak jsme z něho nedokázali vytěžit bod. Vše bylo umocněno i nízkým nadšením pro hru. Přichází kartáč od trenéra Javůrka, kdy on sám nevěří svým očím.
Začíná druhý set a je tu obrat o 180°. Smečař Rataj útočí z "handy", kdy jeho razantní úder končí na palubovce hostů a správce haly nevěřícně kroutí hlavou, zda nepoškodil podlahu. Rychle se dostáváme do vedení a udržujeme hosty bodově pod sebou. Hra v poli se zlepšila, kdy libero Víťa Lukáš začal "čapat" v poli těžké balony, organizovat hru a dokonce zjišťujeme, že umí mluvit. Začínáme se prosazovat i na útoku a blokujeme mnoho útoků pražských útočníků. To však psychicky nevydrží hráči Lvů a jsou za nesportovní chování patřičně odměněni červenou kartou. Soupeře si neustále držíme pod sebou a srovnáváme na 1:1.
Třetí set pokračujeme ve své skvělé hře. Dodržujeme taktické pokyny a hráče Lvů nepouštíme do vedení. Neustále je držíme pod sebou. Daří se nám zejména v obraně a zlepšujeme i příjem. Dost nám pomáhá nahrávač Lvů, který téměř vůbec nehraje středem a naši blokaři se mohou soustředit hlavně na kůly. Servisem pomáhá nahrávač Beneš, který soupeři dává několik es. Vedeme 2:1.
Čtvrtý set je jako přes kopírák se setem třetím. Daří se nám na útoku i v obraně, bojujeme a hrajeme s chutí. Úplný opak prvního setu. Psychicky se dostáváme nahoru zejména bodovými bloky, což nepatří mezi naši silnou činnost. V koncovce vybírá balóny ve stylu padajícího stromu i Honza Jedlink, který po svém výkonu v poli přidává i dvě esa "praseckým" servisem a tím pomáhá domácímu celku k vítězství. Zápas ukončuje zkušený smečař German, který zakončuje utkání pěkně umístěným míčem po lajně. I přes veliké trápení v prvním setu vyhráváme domácí utkání 3:1.
Přesvědčujeme se však, že nejsme tak zkušený tým, kterému stačí hrát na 50% a bude vždy vyhrávat. Musíme vždy hrát na 100% a být pro hru maximálně zapálení a nevypustit žádný balón. Zároveň můžeme velice poděkovat divákům, kteří byli skvělí a sešli se v hojném počtu. Příští týden nás čeká důležité dvojutkání s TJ ČZU Praha a s VSK MFF UK Praha na domácí palubovce, kde se budou rozdělovat cenné body o udržení v druhé nejvyšší soutěži.
Tomáš Melich
 
Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/