Zpět na výpis článků18.01.2020Muži A

II.liga -18.1.2020 - zápasy v Chocni

Choceň - LOKO 0:3 (-16,-22,-17) a 1:3 (-23,22,-22,-20)

     Dne 18.01.2020 vyjel tým TJ Lokomotiva Česká Lípa na dlouho cestu do Chocně. Z předchozího střetnutí se náš dnešní soupeř vracel z České Lípy domů bez bodů po porážkách 3:0 a 3:1. Nicméně jsme si byli dobře vědomi toho, že k nám tehdy soupeř nepřijel ve svém nejsilnějším složení a dnes nás tedy čekal trochu jiný soupeř, který si při domácích utkáních většinu bodů nechával pro sebe a v tabulce se nacházel na 5 místě. Věděli jsme tedy, že nás čeká těžký boj.

 

     V prvním zápase bylo už od prvních výměn jasné, že pokud chceme prodloužit svojí vítěznou šnůru budeme ze sebe muset použít veškerou svou sílu a volejbalové umění. Během prvního setu se nám povedlo několikrát soupeři odskočit, ale ten nás vždy dokázal zatlačit a náskok snížit na rozdíl pár bodu. To ovšem platilo až do stavu 16:14, kdy se na servis dostal Jan Javůrek, který svým servisem nadělal soupeři velké problémy a naše obrana na síti a v poli toho dokázala využít a dostali jsme se do vedení 19:14, následně se na servis dostal Tomáš German, který soupeři také nadělal nemalé problémy a první set nakonec vyhráváme 25:16. Druhý set se nesl ve stejném duchu jako ten první, pokud se jednomu z týmů nepovedlo otočit z prvního útoku soupeř toho obvykle využil. V koncovce jsme si vytvořili slibný náskok 23:19, soupeř nás ale zvládl dostat pod tlak a snížit na 23:22, nám se ovšem i přes tento nápor soupeře podařilo druhý set nakonec ubojovat a vyhrát 25:22. Třetí set se od těch předchozích příliš nelišil, byl také velice vyrovnaný, až do stavu 16:14, kdy se na servisu objevil Tomáš Melich a díky jeho servisu jsme si vytvořili náskok 23:14 a dále už nedovolili žádné drama a vyhráli třetí set 25:17.

Sestava: Jan Javůrek, Tomáš German, Filip Basl, Tomáš Melich, Jan Charousek, Jan Čechlovský a Ondřej Beneš

Střídali: Martin Beneš, Jakub Macháček

     Druhý zápas nás náš soupeř zvládl potrápit ještě více než ten první, zlepšil svůj příjem a obranu a nám se naopak přestalo chvilkami dařit jak v obraně, tak na útoku. V prvním setu se žádný ze soupeřů nedostal do většího bodového náskoku, a tak se strhlo drama v koncovce, která se nám nakonec podařila urvat a vyhrát set 25:23. Druhý set začal stejně jako první a až do stavu 10:10 to bylo velice vyrovnané a na obou stranách byli k vidění krásné volejbalové momenty. Bohužel se nám v tu chvíli přestali dařit naprosto všechny činnosti od příjmu servisu, přes nahrávku a útok, až po obranu a soupeř toho zvládl využít a vytvořil si náskok 10:20. Po pár střídáních v našich řadách se nám znovu povedlo dostat do herní pohody, bohužel jsme už ale nezvládli zvrátit tento set a nakonec ho prohráli 22:25. Ve třetím setu se hraje znovu velice vyrovnaný volejbal, v jednu chvílí se nám daří za přispění servisu Martina Beneše odskočit soupeři na 15:11, ten ale také odpovídá bodovou sérií a dotahuje se na nás 15:14. Set opět končí až v dramatické koncovce, kterou nakonec vyhráváme 25:22. Ve čtvrtém setu se znovu hraje vyrovnaně až do doby, kdy se na servisu za stavu 16:15 objevuje Jan Javůrek a ten svým servisem znepříjemňuje soupeři přihrávku a také se nám daří ho dobře bránit jak na síti, tak v poli. Ze stavu 20:15 se soupeř ale znovu zvládl bodově dotáhnout až na 20:18. Na servis se poté dostal Jan Jedlink a ten donutil soupeře k několika chybám a nám tím pomohl k náskoku 24:19. Tento set jsme si již pohlídali a vyhráli ho 25:20.

Sestava: Martin Beneš, Tomáš German, Patrik Filinger, Jakub Macháček, Antonín Beránek, Jan Jedlink a Ondřej Beneš

Střídali: Jan Javůrek, Tomáš Melich, Jan Čechlovský, Jan Charousek

autor článku : Ondřej Beneš