Zpět na výpis článků15.02.2020Muži A

II.liga - 15.2.2020 - Komerta Brno doma

Pátá Kometa Brno v naší hale neuhrála ani set

LOKO – Kometa Brno  3:0 (13,19,21) a  3:0 (15,19,17)

 

     V sobotu 15.2.2020 jsme na domácí palubovce přivítali Kometu Brno, která v aktuální tabulce byla na 5. místě.

 

     První zápas jsme začali zkaženým útokem středem sítě. Po otočce šel na podání Martin Beneš a svým tvrdým podáním soupeře úplně rozhodil. Rázem jsme vedli o sedm bodů. Tento náskok jsme si udržovali až do poloviny setu. Pak hosté uhráli tři body v řadě a začali zvedat hlavy. Jenže to už šel na podání znovu Marťas, přidal dalších šest bodů a bylo o setu rozhodnuto. Druhý set byl vyrovnaný do stavu 4:4. Pak zafungovalo znovu tvrdé podání, tentokrát Tondy Beránka. Vypracovali jsme si šestibodový náskok a ten jsme pečlivou hrou na síti i v poli, udrželi až do konce. Ve třetím setu jsme udělali několik změn v sestavě. Vlastní chyby, možná i ztráta koncentrace a soupeř rázem vedl o pět bodů. Následoval time, důrazná domluva trenéra a vše bylo najednou jinak. Náskok jsme smazali, a i když se soupeř hodně snažil, přišla naše další pětibodová série a to bylo pro vývoj setu rozhodující. Za 58 minut bylo po zápase a tři doby zůstali doma.

 

     Druhý zápas měl podobný vývoj jako ten první. Soupeř se z počátků setů držel.  Pak jsme zatlačili na podání. Odskočili o pět šest bodů a tento náskok jsme dobrou obranou a následným tvrdým útokem udrželi až do konce. Druhý zápas byl ještě o minutu kratší než ten první a Kometa mohla letět zpět domů.

 

     V těchto zápasech jsme si hodně pomohli servisem. Buď jsme bodovali přímo z podání, nebo soupeře tak zatlačili, že nemohl kvalitně útočit. Protože jsme hráli velmi dobře v obraně a v útoku nemohly oba zápasy dopadnout jinak než našim jasným vítězstvím.

Autor článku : K.Chocholouš asistent trenéra