Zpět na výpis článků14.11.2021Muži A

Dukla Liberec B vs. Lokomotiva Česká Lípa

Po čtrnáctidenní pauze se tým Lokomotivy Česká lípa představil na venkovní palubovce Dukly Liberec B.

Tým Liberce měl hostům co vracet z prvního utkání, které skončilo vítězstvím domácí Lípy 3:1. Loko Česká Lípa však k zápasu přistoupila zodpovědně a hned od začátku bylo vidět, že uhlí na přikládání do lokomotivy ještě chvíli chybět nebude. Stroj od začátku šlapal a lipské kolo se točilo v dobrých obrátkách. Ač se několikrát první set zastavil díky problémům se zápisem, tým hostí si došel pro vítězství v první sadě v poměru 25:19. Za povšimnutí stál především výkon lipského univerzála Honzy Charouska, který hrál ve velké pohodě a pro nahrávače Martina Beneše byl hlavní útočnou silou.
Druhý set byl ve znamení přetahování se o každý bod, Dukla se aklimatizovala na bojovnou hru Lípy, a proto set dospěl, až do vypjaté koncovky, do které v lepší pozici dvoubodového vedení vstoupila Dukla. Lípa však nesložila zbraně a po udržení servisu Honzy Jedlinka a úspěšné obraně set dotáhla do vítězného konce 27:25.
Lípa nechtěla nechat nic náhodě a ve 3.setu nastoupila znovu svoji poctivou a bojovnou hrou. I třetí set byl ve znamení přetahování a poměrně vyrovnaného stavu. Liberecké extraligové rezervě se však prosadit a odskočit na pár bodů nepovedlo, a tak Česká Lípa diktovala tempo utkání s mírným vedením. Před koncovkou došlo ke střídání na pozici nahrávače, kdy v utkání dobře hrajícího Martina Beneše vystřídal do koncovky Tomáš Kuncíř. Koncovka setu byla ve znamení silných emocí a bohužel také zranění. Špatný došlap Honzy Jedlinka si vyžádal střídání, nahradil ho zkušený Pavel Peníška. Došlo zde také ke střídání na postu smečaře, kdy se na palubovku dostal Tonda Beránek, který po pár bodech úspěšně proměnil poslední míč utkání a bylo dobojováno.
Česká Lípa si tak udržela šance na postup mezi nejlepších 8 týmů 1.ligy.
 
Konečný výsledek: 0:3 (-19,-25,-24)
Sestava: Charousek, Beneš, Rataj, German, Basl, Jedlink, Lukáš
Střídali: Beránek, Kuncíř, Peníška, O.Beneš
T. Kuncíř