Zpět na výpis článků23.01.2022Muži A

Dukla Liberec – Loko Česká Lípa

22.1. jsme se dostali do poloviny zápasů ve skupině o záchranu. Nás čekal dvojzápas s naším oblíbeným soupeřem libereckou Duklou. Minulé zápasy (3:1 3:0 pro ČL).

Zápas jsme začali z naší strany vlažně a stav 2:5 z toho naše 3 zkažené servisy, naznačoval již naše standartní začátky setů. Celý set jsme tahali za kratší konec a Dukla trestala každý náš neagresivní útok. K tomu jsme připsali asi cca deset našich zkažených servisů (podotýkám plachet!). Ve výsledu to znamená ztracený set 20:25.
Druhý set byl v duchu toho prvního, i když jsme si řekli, že proti takovému soupeři stačí servis dát a kvalitně se připravit na jednoho smečaře a středáky. Taktika na jedničku, provedení prachbídné. I když jsme opět zkazili cca stejný počet servisů jak v setu prvním a nedodržovali taktiku, tak jsme vcelku překvapivě prohráli pouze o dva body 24:26. To naznačuje, jak by tento set mohl být jiný, kdybychom něco z těchto dvou pokynů dodrželi.
Třetí set byla opět kopie těch předchozích a ještě k tomu Dukla velmi dobře trestala naše nedůrazné útoky. Za stavu 15:23 Dukla prostřídala své hráče a pustila na plochu i 16ti-létého nahrávače… Na podání Melda odvedl skvělou práci, pouze dával servis. To, co stačilo dávat celý zápas a my jsme to nedodržovali. Díky dobré obraně jsme dospěli ke stavu 24:24. Nicméně nám nebylo souzeno i za pomocí prostřídání Dukly zpět svých opor, ztrácíme i tuto sadu 24:26 – konečný výsledek 0:3…
Sestava: M.Beneš, J.Rataj, J.Jedlink, J.Charousek, A.Beránek, F.Basl, V.Lukáš střídali: O.Beneš, T.Melich, T.Kuncíř