Zpět na výpis článků25.03.2019Muži A

Domažlice - Česká Lípa

Dne 23. 3. 2019 se odehrál poslední zápas letošní sezóny.

Domažlice - LOKO 2:3 (15,22,-17,-21,-7) a 2:3 (-24,19,-18,22,-12)

     Českolipští se vydali na nejdelší cestu v sezóně už v pátek odpoledne. Vyhlídka časného sobotního vstávání nikoho nelákala. Pátek byl tedy brán jako týmová oslava našeho dobrého přátelství a zároveň jako menší porada na nadcházející roky ohledně naší volejbalové budoucnosti. A tak jsme v sobotu ráno vyrazili si naposledy v letošní sezóně užít ten náš milovaný sport a zvítězit.

    Bohužel, první dva sety tomu naprosto neodpovídaly. Oba dva jsme prohráli, první s patnáctkou a druhý s dvaadvacítkou. Jejich relativně lehký servis jsme neměli problém zpracovat, příjem tedy fungoval. Horší už byl útok, nedařilo se nám pokládat balony a otáčet hned z první. Soupeř byl velmi čapavý v poli a otloukal naše bloky jedna báseň. Není lehké určit, co se stalo, že se zápas otočil, a nakonec jsme ho vyhráli. Ve třetím setu jsme se konečně vzpamatovali z předchozího večera a začali jsme hrát naši hru. Začali jsme otáčet hned z první a přitlačili na servisu. Pátý set skončil 15:7 pro českolipské mužstvo.

     Po výborném obědě na krásném domažlickém náměstí následoval druhý zápas. Sestava se lehce změnila. Na smeč přišel místo Jeryho Kuba Rataj a na bloku se vyměnil Čechla s Fildou. Utkání bylo jako na houpačce, kdy jsme je chvíli drtili, poté jsme polevili ve všech činnostech a zase jsme museli dotahovat koncovky. Nikdo však nechtěl připustit, abychom prohráli poslední zápas v sezóně se slabším soupeřem, a tak jsme se rvali až do konce. Někteří už toho měli opravdu plné kecky, ale přesto jsme vyhráli. Za dvě výhry jsme opravdu rádi, avšak nikdo neočekával že odehrajeme, patrně naší nedůsledností, 10 setů v jeden den.

Sestava: Honza Javůrek, Petr Žirovnický, Ondra Beneš, Martin Beneš, Tonda Beránek, Tomáš Melich, Tomáš German, Filip, Basl, Kuba Rataj, Honza Jedlink, Honza Čechlovský.

    I když to na začátku sezony, vůbec nevypadalo, opět jsme skončili na druhém místě v tabulce. Přeskočila nás pouze skvěle hrající Příbram. Sezóna to byla výborná, plná skvěle odehraných zápasů, ale i totálních kolapsů, kdy jsme prohráli se slabším týmem, jenže v tom je krása volejbalu a obecně celého sportu. Nic není nikdy předem dané, jak to dopadne. Děkujeme všem fanouškům za přízeň v tomto roce a těšíme se na Vás i v roce následujícím, ve kterém se opět budeme pokoušet dobýt první místo tabulky a zahrát si baráž o první ligu.

   

 

Autor: Filip Basl