Zpět na výpis článků27.10.2019Muži A

Doma s Turnovem vítězně

LOKO - Turnov 3:0 (18,20,14)  a 3:0 (14,25,14)

ROZPAČITÝCH 6 DOMÁCÍCH BODŮ

     V sobotu 26. 10. 2019 přivítali volejbalisté České Lípy hráče Turnova. Tým Turnova v minulých letech hrál první ligu, kterou dokonce jednou vyhrál. V našich řadách jsou také hráči, kteří v minulosti za Turnov hráli jako například odchovanec Melich či Charousek. Tento fakt mohl mít pro tyto dva hráče zajímavý náboj. Bohužel do tohoto dvojutkání jsme nemohli využít všechny hráče. Chyběl Filinger (nespecifikované zranění horní části těla), Beránek (poranění v dolní části těla), Žirovnický – pracovní povinnosti, Čechlovský (zranění ve střední části těla).

     První utkání začínalo tradičně od 10:00 a sportovní hala byla velice slušně naplněná, bohužel její rozměry prakticky neumožňují vstup více divákům. Nicméně pojďme na utkání. Dopolední utkání vyznívá výsledkově jasně pro naše hráče. 3:0 za hodinu a pár minut. Nicméně hra ze strany České Lípy v prvním a druhém setu není zcela koncentrovaná a předvádíme velkou chybovost na servisu a místy nekoncentrovanost na hru. Ve třetím setu je vše již v režii našich hráčů. Pochvalu zaslouží Melich, který se proti svému bývalému týmu předvedl v pěkném světle a Javůrek, který velmi dobře trhal soupeřovu obranu na síti, zejména pro univerzála.

Sestava: Smeč – German, Rataj; náhra – Javůrek; Blok – Jedlink, Basl, Univerzál – Melich, Libero –  O.Beneš

Střídali: Charousek, Macháček, M.Beneš

     Do odpoledního utkání provádíme tradičně nějaké změny v sestavě, kterých však není tolik, jako v minulých utkáních. Naši hráči poměrně snadno získávají první set. Nicméně ve druhém setu se projevuje tradiční laxnost, nesoustředěnost několika hráčů, což znamená poměrně výrazné vedení Turnova (8:13). Chybujeme na příjmu, útoku a je nutné vybrat si oba oddechové časy, ve kterých je nutné zvýšení hlasu domácího trenéra Javůrka. Je nutné sáhnout i do sestavy. Blíží se koncovka setu a domácí začínají zvyšovat obrátky a dramatická koncovka je na světě. Naši hráči se semknuli v pravou chvíli a vyhrávají i druhý set. Třetí set je již jasnou režií domácích hráčů. Nicméně druhý set byl výrazným varováním pro naše hráče, že takto se hrát nedá a mohlo by to v budoucnu znamenat i třeba ztrátu bodů.

Sestava: Smeč – German, Rataj; náhra – M.Beneš; Blok – Jedlink, Basl, Univerzál – Macháček, Libero – O.Beneš

Střídali: Charousek, Javůrek, Melich

Děkujeme za podporu diváků ve stísněném prostředí domácí haly. LIPSKÝ KOLO!!!

Další víkend mají naši volejbalisté volno, ale za čtrnáct dní nás čeká velice náročný víkend, jelikož v sobotu hrajeme v Brně a v neděli v České Třebové. Tak nám držte palce, ať přivezeme za jeden víkend 12 bodů :)

Autor: Honza Charousek