Zpět na výpis článků09.11.2019Muži A

Další dvě výhry, tentokrát v Brně

Brno - LOKO 0:3 (-14,-23,-19) - 0:3 (-23,-25,-23)

     Za podzimního počasí vyjel vagón České Lípy na velmi důležitý volejbalový víkend. V sobotu nás čekala brněnská Kometa a hned v neděli Česká Třebová. Nicméně pojďme postupně... Rozebereme si první dvojutkání s Kometou.

     Vyjeli jsme v celkových 14ti hráčích, což nám hrálo do karet s rozložením sil na náročný víkend. Bohužel pár kluků se potýká s virózou a to hlavně na smečařském postu. Pojďme ke hře. Kometa vypadala při rozsmečování na velmi dobře fyzicky připravený tým, ale to bylo tak vše. Velmi dobře jsme začali první set, kde jsme soupeři odskočili na rozdíl 6ti bodů a náskok jsme postupně zvyšovali. První set jsme 25:14 vyhráli, za přispění dobrého příjmu a kvalitní distribuce nahrávky. V druhém setu jsme malinko polevili na obraně. Hlavně soupeřův univerzál nám škodil, nicméně v koncovce jsme udělali o chybu méně než soupeř a tak vyhráváme 25:23. Třetí set je v podobném duchu toho prvního a bez větších problémů vyhráváme 25:19.
Pouze pozitivum: po náročné cestě zvládnuté utkání až na druhý set...
Sestava: Javůrek, Čechlovský, Rataj, Melich, Jedlink, Beránek, Žirovnický

Po takovém výkonu nám vyhládlo a tak jsme chtěli zkusit nicneříkající skoro Bratislavský fastfood McDonalds.

     Po žlučníkové bombě jsme nastoupili v obměněné sestavě do druhého utkání. Nedařilo se nám na přihrávce a ani následné distribuci. Přesto jsme si drželi nejtěsnější náskok až do konce setu a v koncovce s menším počtem chyb vyhráváme 25:23. Ve druhé setu se nám nedařilo vůbec nic a za stavu 6:12 jsme byli nuceni udělat změnu v sestavě. Podařilo se nám vybojovat pár důležitých míčů a za pomoci kometo-výmluv a pochválení jednoho brněnského hráče gestem, že jsem jednička, to bylo přidání uhlí do lokomotivy! Nezabalili jsme to a nakonec vybojovali druhý set 27:25. Do třetího setu jsme vstoupili velmi soustředěně a odskakujeme soupeři na rozdíl 6ti bodů, který si držíme až do koncovky. Kometa vypadala na odpis. Bohužel v koncovce jsme udělali spousty nevynucených chyb a tak se soupeř na nás dotáhl na rozdíl jednoho bodu. Za přispění brněnské plívy na podání do autu vyhráváme i třetí set v nejtěsnějším rozdílu 25:23.
Pozitivum: vyhraný už skoro ztracený set
Negativum: profesorismus, se kterým se potýkáme od začátku sezóny.
Setava: Beneš M., German, Jedlink, Macháček, Rataj, Basl, Beneš O.

Autor: Tomáš German