Zpět na výpis článků28.01.2019Muži A

Česká Lípa - Chabařovice

Je tu další víkend a další zápasy 2. ligy mužů. Tentokrát se tým České Lípy představil na domácí palubovce a jejich návštěvníky byl tým z nedalekých Chabařovic. I když se náš tým pohybuje v popředí tabulky, kdežto tým Chabařovic se nachází na sedmém místě věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání, neboť je jejich tým plný zkušených borců.

LOKO - Chabařovice  3:0 (18,23,19) a 3:1 (-17,25,15,15)

 

     Jelikož se ten den hrál i zápas juniorů tak jsme se sešli až na desátou hodinu, kromě mladších z nás, kterým bylo požehnáno hrát ještě tento rok juniorskou ligu. Po seznámení s novým prostředím ve formě zrekonstruovaných šaten a sprch jsme vešli do haly a začali se připravovat na utkání.
     Abychom byli úspěšní dali jsme si těsně před začátkem zápasu poradu, která obsahovala směr podání, soustředění a hlavně nutnost držet soupeře pod sebou, protože jsme věděli že tým Chabařovic hraje hůře s bodovým mankem.
     Do prvního zápasu jsme nastoupili v sestavě Johny na nahrávce, Melda na účku, Tonda s Jerrym na smeči, Jedle s Čechlou na bloku a na liberu zraněný smečař Kuba Rataj. První set zápasu se povedl na výbornou dodržovali jsme co měli, dobře přímali a z důsledku toho i otáčeli. První set vyhráváme rozdílem třídy, ale jak je u nás zvykem, tak do druhého setu jsme nastoupili daleko méně soustředěný, což se projevilo ve všech činnostech. Příjem nebyl tolik přesný a když už se povedl tak se nám nedařilo otáčet ani na jedny ruce. V polovině druhého setu došlo ke střídání na postu univerzála a místo Meldy, který první set podal skvělý výkon, šel do hry Benny ml. Toto střídání vneslo trochu života do pokulhávající hry českolipských a začali jsme pomalu, ale jistě otáčet vývoj setu což se nám nakonec povedlo a vyhráváme i druhý set. Ve třetím setu jsme zůstali v sestavě jako na konci předchozího setu. Zpočátku byl tento set vyrovnaný, ale postupem času jsme si udělali náskok který jsme udrželi až do konce utkání.

     Před druhým zápasem se část týmu šla občerstvit do naší tradiční restaurace Bao shi. Junioři museli zůstat na druhý juniorský zápas v hale. Na druhý zápas přišla změna na postu libera, na kterým nastoupil Beny st. a na postu blokaře místo Jedleho nastoupil Filip Basl. Na účku opět začal Melda. Druhý zápas jsme začali v hodně ospalém tempu a ihned jsme začali ztrácet. Nesoustředili jsme se a nedodrželi nejdůležitější věc a to držet soupeře pod námi. Během setu došlo opět ke střídání a do hry se opět dostal Benny ml. Přesto prohráváme první set. Druhý set se projev naší hry zlepšil, avšak pořád náš výkon nebyl dostatečný. Set byl sice vyrovnaný, ale i přes to si tým Chabařovic udělal lehký náskok vlivem našich chyb na útoku a příjmu. V důsledku toho se na post libera vrátil Kuba Rataj, který má příjem velmi stabilní. Kvalita a projev naší hry se rázem zlepšil, začali jsme bojovat v poli a získali pár těžkých bodů, díky kterým dostáváme set do vyrovnané koncovky, kterou nakonec vyhráváme. Další dva sety jsme si vždy dokázali udělat lehký náskok a vyhrát. I když v posledním setu to přišlo až v koncovce hlavně díky kapitánovi Johnymu, který na sebe jednou vzal i zodpovědnost útoku a vyhráváme celý zápas.

Sestava: Jan Javůrek, Tomáš German, Tonda Beránek, Jan Čechlovský, Jan Jedlink, Filip Basl, Tomáš Melich, Martin Beneš, Ondra Beneš, Jakub Rataj

autor článku : Beneš Martin