Zpět na výpis článků16.01.2022Muži A

Česká Lípa X VK Lvi Praha B 3:1 14.1. 2021

Po dlouhé zápasové pauze se Lokomotiva vydala na výjezd do hlavního města. Netradičně ve čtvrtek, kvůli přeložení zápasu.

 
 Čekal nás soupeř v čele tabulky, momentálně se 13 body, v druhé části soutěže. Byli tedy favoriti. Lvi jsou extraligová záloha, jejich tým je složený z mladých perspektivních vysokých a naskočených hráčů, věkový průměr mají něco kolem 17-18 let. Pro nás tedy výzva a povinnost dokázat, že věk a herní zkušenosti vyhrávají. A jak to již tradičně bývá, my umíme zahrát dobře proti lepším soupeřům. Taktika byla zpočátku jasná: nekazit servis, nedělat mlaďácké nevynucenné chyby a držet mladé kluky pod sebou. To se nám do jisté míry dařilo a v podstatě celý zápas jsme drželi menší náskok, v určitých chvílích zápasu nás velmi zatlačili kvalitním smečovaným servisem. Z naší strany na ně platila více tvrdá plachta. Koncovky byly vyrovnané, ale hrály v náš prospěch. Kromě třetího setu, kde jsme měli výhru tři nula jako na dlani, ale vinou nervozity, tlaku a nevynucených chyb, nám set utekl. O to víc jsme se v posledním setu kousli a set vyhráli. Nutno říci, že s velkou dávkou štěstí, poslední balón jako kdyby demonstroval celý průběh utkání. Soupeřovo libero udělalo školáckou chybu a vinou nedorozumění o bod přišli. Tedy celý zápas se nesl v duchu nevynucených chyb. Lvi mnohokrát zasmečovali do autu, šli za ránou. Ale volejbal vyhrávají věk a zkušenosti. Tato výhra je pro nás velmi důležitá a dává nám naději na první dvě místa v tabulce ve druhé části soutěže. Další zápas se odehraje 21.1. v pátek v Liberci na Dukle proti podobně mladému týmu. O den později domácí zápas proti stejnému soupeři.
Sestava: Martin Beneš, Jan Jedlink, Filip Basl, Jan Charousek, Tonda Beránek, Vít Lukáš, Kuba Rataj, Ondra Beneš, Tomáš Melich, Tomáš Kuncíř a kouč Jan Javůrek.
Filip Basl