Zpět na výpis článků17.02.2019Muži A

Česká Lípa - Netolice

Předposlední tým jsme jasně přehráli

LOKO - Netolice 3:0 (20,19,14) a 3:0 (21,23,20)

 

     V sobotu 16.2. se opět konal boj o body do druholigové tabulky, ve které se hraje „jen“ o druhé místo. Náskok příbramského týmu je již tak značný, že i při nejlepší konstelaci se nám již toto manko nepodaří smazat. Tedy možné to je, ale je to asi stejná pravděpodobnost, že prohrajete stříhačské klání o článek v prvním kole. Děkuji kluci, že se Vám tak líbí moje články, ale házet nůžky do pole kamení. To zavání regulérní dohodou. Nebo se to tak hezky sešlo a bylo mým osudem Vám přiblížit utkání mezi Českou Lípou a Netolicemi.
     Naši oblíbení „přátelé“ z Netolic, nebudu jim křivdit všem, jeden z nich je pohodář, což ale neznamená, že bych si nepřál sešup tohoto týmu do krajského přeboru. Přeji a to hodně, kdo má jezdit na zápas dvě a půl hodiny a ještě hrát proti týmu našich oblíbenců. Opravdu by mě zajímalo, jestli je má někdo ze soutěže rád, nebo všichni sdílí stejné sympatie k nim jako my. Prostě a jednoduše přijeli v obměněné sestavě, která již při rozsmečování zkoušela, jestli naši mladí správně připravili síť na utkání a připravili.  
     První utkání probíhalo tak, jak probíhalo. Žádné extrémně krásné výměny pro potěchu diváků. Výsledek tři nula a rychlý přesun na oběd. V čínské restauraci, kde náš trenér a nahrávač v jedné osobě Javor zkoušel porozumět českému dialektu vietnamských spoluobčanů, jsme si dali oběd ve čtyřech i s naším asákem Kosťou. My iontový nápoj, on pivo, jak to tak tradičně bývá. Možná stojí za zmínku si v čínské Hondě nedávat pálivé, nebo to extra nezmiňovat, pan Žirovnický musel mít krušné ráno na toaletě. 
     Start druhého zápasu naplánován na půl druhou a přesně ve stanovený čas se tak začalo. Duo rozhodčích Pejpal, Bydžovský bylo jistě spokojeno s výsledky obou zápasů. Dvakrát tři nula a užít si krásného venkovního počasí. Udělali jsme jim i sobě, si myslím, radost a nedarovali soupeři ani set, který si dle mého skromného názoru nezasloužili.
     Celkové hodnocení duelu: ve své podstatě již o nic nešlo, na první místo nedosáhneme, ani se nesestoupí, čili bychom si mohli zkoušet různé herní kombinace – oběhy, rychlejší náhry, ale nevím, co na to náš trenér, jestli bude chtít bavit diváky moderním volejbalem nebo jet „po staru“ a sbírat cenné skalpy bez herní pestrosti (to jen tak na zamyšlenou)- mohli bychom si konec sezóny užít s volejbalem tak, aby to bavilo i nás i diváky
Sestava: N: Javůrek J., Beneš M., U: moje maličkost, B: Basl F., Čechlovský J., Jedlink J., S: Beránek A., Rataj J. L: Beneš O., Žirovnický P.
     Toť můj pohled a budeme se na Vás těšit příští víkend opět v domácí hale, kdy k nám zavítá rezerva extraligového Kladna. Jistě je se na co těšit, tak neváhejte a přijďte podpořit náš tým. Nebudete zklamáni. 

Autor článku : Jakub Macháček