Zpět na výpis článků24.02.2019Muži A

Česká Lípa - Kladno B

V sobotu jsme nezaváhali

LOKO - KLADNO B 3:0 (14,17,17) a 3:1 22,-25,17,15)

     Za krásného sobotního dne k nám dorazila rezerva Kladna, která nám ulpěla v hlavě s jejich slovy na domácím, doslova zimním stadiónu: „Co jsme v životě dokázali“. Tudíž o pikantnost našich domácích dvojzápasů bylo postaráno.

     Jak je znám u jejich Áčka výškový průměr skoro 200cm, bylo nám jasné, že je musíme dobrým servisem odtáhnout od sítě. Tato taktika se nám dařila po celý první zápas a i dobrou obranou jsme nedovolili žádné drámo. Nicméně i když tomu výsledek zápasu neodpovídá, hrál se vcelku pěkný volejbal, který se musel líbit našim skvělým fanouškům. 
 

     Po výborném obědu v ‘‘ Bao-shi ‘‘ jsme si společně s kávovým specialistou Benym vychutnávali kávu na českolipském vysluněném náměstí a soustředili se tak na druhý zápas.

     Do tohoto utkání jsme vstoupili v trošku pozměněné sestavě. Kladno začalo lépe přihrávat a tak se nám ve výkonu začalo vyrovnávat. Nakonec se nám podařil tento set vyhrát za přispění opět dobrého servisu. Ve druhém setu se dostal na plac také novopečený otec Bája. Díky nedostatku Báji iontového nápoje to nebyl jeho den a rázem byl v koncovce vystřídán. Nicméně Kladno za přispění dobré obrany získává druhý set. Do třetího setu jsme vstoupili v podobné sestavě jako v prvním zápase. Opět se nám začalo dařit na servisu a v obraně. V kombinaci s Kladenským vymlouváním na každý balón byl třetí set opět v režii českolipských. Čtvrtý set se nesl ve stejném duchu a tak jsme si mohli dovolit poslední bod okořenit krásnou kombinací 4-5. 
Sestava: M.Beneš, T.German, J.Čechlovský, T.Melich, J.Jedlink, A.Beránek, P.Žirovnický, J. Bajer, F.Basl, J.Rataj, J. Macháček, O.Beneš, J.Javůrek

Pár poznatků: 
• Měli jsme velmi dobře přihráno (pochvala všem přihrávajícím)
• Nahrávač Benny si začal věřit a hrál opravdu skvěle. Hezká ukázka osobní pohody v utkání :) Všichni víme proč.
• Opravdu velká Gratulace Bájovi k narození budoucí volejbalistky Natálky. 
• Kubíkům přejeme brzké uzdravení

autor : T. German