Zpět na výpis článků25.11.2021Muži A

Č. Lípa vs. Hradec Králové

Posledním utkáním základní části byl domácí souboj s Hradcem Králové.

A jelikož nebylo ještě doposud rozhodnuto o postupujících týmech z 2. a 3. míst, tak se právem očekávala velká bitva, protože jak Č. Lípa, tak HK si dělal na postup zálusk. Pro HK to byla jistě povinnost, ale domácí by si postupem mezi elitních 8 týmu splnili sezóni cíl nad očekávání a hlavně zajistili by si udržení v soutěži již po 2 měsících, což by bylo veliké překvapení.
Lípa vstoupila do utkání tradičně dobře, dobrým servisem tlačila soupeře do defenzívy a následné bodovky s jistotou proměňovala. Soupeř ale zlepšil příjem a srovnal hru. Nakonec dlouhou koncovku i s trochou štěstí zvládli domácí 29:27.
Druhý set nám nedali Hradečtí borci, za přispění bývalého reprezentanta Holubce a bývalého extraligového nahrávače Holčíka, šanci.
Třetí set prohráli domácí až v koncovce.
Čtvrtý set, pak jednoznačně proměnili ve vítězný naši chlapci.
iebreak začali šťastněji domácí, a i když hosté nebezpečně stahovali náskok, tak si domácí koncovku pohlídali a zakončili tak základní část nečekanou výhrou 3:2.
Bohužel po příchodu do šatny a zjištění výsledku z druhé skupiny nás zachvátil smutek. Verdikt, nepostupujeme o pouhý jeden set.

Myslím, že v takový výsledek na začátku sezóny nevěřil ani největší optimista, a tak jdeme se cti do druhé záchranné části a věřím, ze budeme patřit k týmům, kteří se v soutěži zaslouženě udrží.

Několik fotografií najdete na http://dancap.zyxel.me.