Zpět na výpis článků01.04.2019Junioři

Vyhodnocení sezóny juniorů 2018-19

 

 Vyhodnocení volejbalové sezony juniorů – 1. liga juniorů 2018-2019

 Skupina „B“ 1. ligy juniorů = 8 družstev. Systém každý s každým. Každé družstvo se s jiným družstvem setkalo 4x. Celkem odehráno 28 zápasů = 14 zápasů doma a 14 zápasů venku

Máme poměrně mladý mančaft. Jen dva chlapci díky věku končí. Ostatní chlapci jsou ročníky 2000 až 2003 a mohou hrát v této mládežnické soutěži nadále. Jde jen o to zda budou k dispozici . Mohou odejít studovat mimo Českou Lípu  nebo mohou být využiti       do kategorie mužů a termíny jim nedovolí hrát za naše juniory.

Nyní trochu statistických údajů

Celkový výsledek :      28     17   2   0   9      58 : 37      55 bodů      3. místo

Doma zisk ze 42 možných bodů získáno 32 bodů tj. 76,2 procent  %                              

Venku zisk ze 42 možných bodů získáno 23 bodů tj. 57,1 procent %

Podzim zisk ze 42 možných bodů  získáno 33 bodů tj. 78,3 %                                               

Jaro zisk ze 42  možných bodů získáno 22 bodů tj. 56,7 %

 

S každým soupeřem jsme mohli získat maximum 12 bodů :

s Libercem jsme získali 12 bodů tj. 100%                                                                              

 s Odolenou vodou jsme získali 12 bodů                                                                                    

s Prosekem jsme získali 11 bodů                                                                                                  

 s Ústím nad Labem jsme získali 9 bodů tj. 75 %                                                                           

s Kolínem jsme získali 6 bodů tj. 50 %                                                                                

s Havlíčkovým brodem jsme získali 3 body tj. 25 %                                                                       

s Benátkami nad Jizerou jsme získali 2 body

Body získané v kompletní sestavě. Kompletně jsme se sešli v 16-ti zápasech z možných      28 zápasů. Vyhráli jsme 14x, 2x jsme odešli poraženi. To je skvělá bilance. S prvními Benátkami nad Jizerou jsme hráli jednou  kompletní a vyhráli jsme. S druhým Kolínem   jsme hráli dvakrát kompletní a oba zápasy jsme vyhráli. V kompletní sestavě jsme patřili  ke špičce naší „B“ skupiny. V nekompletní sestavě jsme hráli 12 utkání. Vyhráli jsme 6x a 6x jsme odešli poraženi.

Účast hráčů na mistrovských utkáních :

Ryšavý Vojtěch  a  Eisenberger Michal            28x   tj. 100%

Ponocný Milan, Hůla Daniel a Brázda Jan                     26x

Kysela Tadeáš a Matoušek Dominik                               24x

Rataj Jakub a Ritschel Adam                                             16x

Beneš Martin , Hulinský Ondřej a Adam Petr               14x   tj. 50%

Effler Jan a Borský Petr                                                      6x

Hluchý Krištof                                                                      2x

Velká pochvala pro Vojtu a Michala! Zklamáním pro mne byla malá účast blokaře Ondřeje Hulinského zvaného Hulda, který nás nechal ve štychu zejména v boji o třetí místo  v Praze na Proseku. Ani jeden z náhradních blokařů jej při jeho absencích  nedokázal nahradit.

Největší osobností našeho týmu byl vysokoškolák Martin Beneš, který hrál na více postech dle potřeby a síly soupeře. Je to m. j. nahrávač druhé ligy mužů a nahrávač extraligových juniorů Dukly Liberec. Za naše družstvo hrál na postu nahrávače, smečaře a univerzála. Vynikal m. j. tvrdým smečovaným servisem. On a Jakub Rataj příští rok svým věkem do kategorie junior již nebudou patřit.

Velmi dobrá byla spolupráce s trenérem A týmu. Pokud nám Jan Javůrek mohl zapůjčit Martina Beneše a Jakuba Rataje  tak to udělal. Nám to pomohlo k dobrým výsledkům zejména na domácí půdě. Dbali jsme na to, aby naši příznivci odcházeli spokojeni, což se podařilo. Ani v jednom případě se nestalo, že bychom prohráli v jeden den obě domácí utkání. Doma jsme prohráli jen 3 zápasy a to s Havlíčkovým Brodem jeden a s Ústím nad Labem a Benátkami nad Jizerou také jeden zápas. Velkou zásluhu na tom to stavu byla i ochota a výkony výše uvedených kluků hrát  i za juniory. Za to jim moc děkujeme!

Velkou radost nám udělali chlapci, kteří již věkem nemohli zasáhnout do juniorské kategorie v tomto ročníku soutěže. Někteří se na nás chodili dívat, fandit nám a pozdravit se s námi. Nezapomněli na nás a to vždy potěší. Další hoši hráli již za A tým : Beneš Ondřej, Basl Filip a také ti co u nás dříve hostovali z Dukly Liberec jako např. Jedlink Jan a Šábrt Martin. Tak tito nás viděli a fandili nám, když jsme hráli v jeden den doma my i  A tým. Máme radost, že jim trenér dává příležitost hrát a oni hrají opravdu dobře. Vždyť skončili na druhém místě ve své skupině druhé ligy,

Snad na závěr je nutné připomenout, že tak to složené juniorské družstvo nemělo takové ambice, aby skončilo na krásném třetím místě. Vždyť družstva co skončila za námi jako   Ústí nad Labem s reprezentantem universálem a hlavně věkově zkušeným družstvem nebo Havlíčkův brod se třemi chlapci z extraligy měli teoreticky skončit před námi.

Trenérem u družstva juniorů byl zkušený odborník Jaroslav Linhart. Asistentem trenéra pak Josef Vlasák.

 

Poznámka :

Kvalifikace o extraligu juniorů :

Vítěz naší B skupiny Benátky nad Jizerou se utkají s vítězem A skupiny  Karlovarskem a sestupujícím z extraligy juniorů Velkým Meziříčím. Ve druhé skupině se utká vítěz C skupiny Hradec Králové s vítězem D skupiny Opavou a sestupujícím z extraligy Kojetínem. Tak uvidíme jak na tom Benátky nad Jizerou jsou.

autor článku : J.Vlasák