Zpět na výpis článků08.02.2022Muži A

Víkendová utkání 4. a 5. 2. 2022

První únorový víkend, a to sice v pátek 4.2.2022 čekal na českolipskou Lokomotivu první ze dvou pražských soupeřů. Konkrétně tým ČZU Praha, který se momentálně nachází na první příčce tabulky 1. ligy v části poražených.

Zápasy v domácí hale proti silnějšímu soupeři hráčům České Lípy vždy seděly, avšak proti tomuto soupeři se naposledy při takovéto příležitosti nepodařilo zvítězit v pátém setu, a tak se čekal dal očekávat velký souboj o body. Avšak covid-19 hodil vidle do sestavy domácích volejbalistů a pokosil hned čtyři hráče. O stálice ochuzené družstvo ale rozhodně nechtělo nic vzdávat.

Ze začátku bylo na obou stranách utkání velmi vyrovnané. Vzdorovat se domácím dařilo bohužel jen první půli úvodního setu. Nevýrazná obrana na síti nepomohla žádným bodem navíc. Na to navázalo špatné pole a uhrávat tak ubráněné míče pražského útoku bylo velmi obtížné. První set získávají hosté a ujímají se vedení. Velmi podobným způsobem probíhá i druhý set. Kromě přetrvávajících problémů v defenzivě se přidávají i školácké chyby v postavení na hřišti. Bezmoc domácího celku v druhém setu nespasilo ani střídání na postu nahrávače a soupeř získává i druhý set. Velmi nepříznivě vyvíjející se utkání ale není rozhodnuto. V třetím setu se domácí pouští do trháku a drží si až do druhé půlky setu i několika bodové vedení! Pražský soupeř ale začal sebejistě riskovat a svým servisem skóre dotáhl. V koncovce už domácí tahají za kratší konec a za stavu 22:24 se rozhodčí rozhodne ukončit utkání ve prospěch ČZU odpískáním velmi sporného míče. Lehce vroucí krev trenéra Javůrka pak po ukončení duelu nesmyslně donutí udělit hlavního rozhodčího takzvaný vějíř. Tedy žlutá a červená karta zdvižené v jedné ruce, které podle pravidel odebraly trenérovi domácích právo zasahovat do vývoje hry v celém dalším utkání.

Takový výkon proti týmu jako je ČZU Praha rozhodně stačit nemohl a výsledek 0:3 je přímo úměrný předvedené hře.

Výsledek : 0:3 (-16,-17,-22)

Sestava: Kuncíř, Charousek, German, Beránek, Basl, Hůla, libero: Beneš O. Střídali: Javůrek, Šídlo, Melich

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/