Zpět na výpis článků17.12.2018Muži A

V sobotu jsme hráli proti Domažlicím

Poslední domácí dvojzápas roku 2018 se uskutečnil na domácí palubovce České Lípy. Soupeřem byli borci z Domažlic, kteří se pohybovali ve středu tabulky.

LOKO - Domažlice 3:1 (-23,22,21,23) a 0:3 (-21,-18,-21)


Do prvního setu vstoupila Česká Lípa s klasickou nervozitou, která nás trápí celou letošní sezonu. Hned o začátku jsme nebyli schopní si dobře přihrát a následně zasmečovat. Soupeř si tak vytvořil velký náskok a domácí hráči marně celý set dotahovali bodovou ztrátu. V koncovce se výkon mužstva začal zvedat a začali jsme hrát zodpovědně a s bojovností. Bohužel ani tak to nestačilo a první set prohráváme 23:25. Do dalšího setu si Lípa přenesla svůj styl hry a pokračovala v dobrém výkonu, zlepšil se příjem a mužstvo začalo více bojovat. V ten moment bylo na hřišti o třídu lepší mužstvo než v prvním setu. Následující tři sety jsme vyhráli a zápas skončil 3:1 na sety. 
Po dobrém obědě byl na řadě další zápas. 
Bohužel, od začátku bylo všechno špatně, nedařilo se absolutně nic. Tým ztratil bojovnost a na základě výsledku prvního zápasu si asi myslel, že to půjde samo, že se lehce vyhraje. Čím víc jsme se trápili, tím se hrálo lépe soupeři , dařilo se mu na co šáhl. Ohrával naše bloky, bral těžké bálony v poli a skládal bodovky. Když už jsme se konečně začali zlepšovat, vždy nás srazila dolu zbytečná školácká chyba. Velký počet pokažených servisů, balon zadarmo spadne na zem, hráči se špatně domluví, kdo nahraje, celkový zmatek v poli, špatný příjem plachtícího servisu atd. Celý zápas jsme nebyli schopni tento stav zvrátit a otočit tak vývoj. Prohráli jsme 0:3 a neseme si domu v hlavách otázky, proč jsme najednou úplně otočili a pokazili to se soupeřem, kterého jsme chvíli předtím porazili. 
I přes tento špatný zápas je Česká Lípa na druhém místě tabulky po první půlce. Což je rozhodně úspěch na to jak jsme letos občas zahráli špatně a zbytečně ztratili body.
Sestava: Jan Javůrek, Tomáš Melich, Jan Jedlink, Filip Basl, Martin Beneš, Ondřej Beneš, Tomáš German, Jakub Macháček, Jakub Rataj, Tonda Beránek, Jan Bajer.

 

autor článku : Filip Basl