Zpět na výpis článků22.10.2021Muži A

První výhra v lize

Svou prvoligovou premiéru mají za sebou volejbalisté Lokomotivy Česká Lípa. Tým, který vede trenér Jan Javůrek, sebral z prvních dvou zápasů jedno vítězství.

V prvním duelu českolipští hráči zajížděli do Benátek na Jizerou. Domácí jsou velkým aspirantem na postup do extraligy a proti Lokotce to potvrdili hladkou výhrou 3:0. Benátky pro nás byly velkou zatěžkávací zkouškou. Byli jsme opravdu hodně nervózní, podle toho to vypadalo. Nekladli jsme moc velký odpor. Je to škoda, kdybychom zahodili tu nervozitu, věřím, že bychom předvedli víc.

První výhra přišla ve druhé bitvě, kdy Lokomotiva doma porazila 3:1 rezervu liberecké Dukly. Nutno dodat, že soupeř nepřijel posílen o hráče extraligového týmu, protože Dukla v tu samou dobu hrála derby proti Ústí nad Labem. Do zápasu jsme vstoupili dobře, bylo tam hodně nasazení. Víceméně jsme hráli tak, jak jsme si řekli. Soupeře jsme v prvním setu k ničemu nepustili, pomohl nám náš kvalitní servis. Podle toho se odvíjely další sety. Byl jsem trochu zklamaný, že jsme to neuhráli na 3:0. Tady jsem hodně spokojený, nečekali jsme, že budeme mít po dvou zápasech tři body.

Cíle České Lípy jsou jasné. Zachránit první ligu. To je prvotní cíl. Po výhře nad Libercem si myslíme trochu výš. Ale jsme realisté. Co se týče kádru, jsme našli dalšího rozehrávače a na hostování k nám přišel Pavel Pěnička, blokař z Turnova. Kdysi už tady ligu hrával, má zkušenosti.

Další zápas čeká na Lokomotivu v neděli 23. října, kdy jí od 16.30 čeká boj na palubovce Hradce Králové.

Benátky nad Jizerou – Česká Lípa 3:0 (13, 20, 21)

sestava: M. Beneš, Charousek, Jedlink, Basl, German, Rataj, Vít. Střídali: Beránek, Kuncíř, Melich.

Česká Lípa – Dukla Liberec B 3:1 (16, 22, -22, 22)

sestava: M. Beneš, Charousek, Jedlink, Basl, German, Rataj, Vít. Střídali: Beránek, Kuncíř, O. Beneš, Pěnička.

Dalších několik fotek naleznete na http://dancap.zyxel.me.

https://ceskolipsky.denik.cz/ostatni_region/foto-volejbaliste-maji-prvni-vyhru-necekali-jsme-to-smeje-se-kouc-javurek-202110.html