Zpět na výpis článků27.03.2022Starší žáci

Ovládnutí Krajského přeboru starších žáků 2021-2022

V sobotu 26.3.2022 se v Liberci uskutečnil závěrečný turnaj Krajského přeboru starších žáků ve volejbale. Turnaj potvrdil naši letošní dominanci této soutěži. Celým ročníkem jsme prošli s jednou jedinou porážkou a pouze ve dvou dalších zápasech jsme zvítězili 2:1. V této soutěži jsme tak ztratili pouze 4 sety. V tomto duchu se nesl i závěrečný turnaj.

V prvním zápase nám byl určen za soupeře tým Sokola Mnichovo Hradiště. Tento tým byl v sezóně jediným, kdo nás porazil a i ostatní naše vzájemné zápasy, byť s naším vítězstvím, byly povětšinou vcelku vyrovnané. I tentokrát jsme se v úvodních částech setů prali o každý jeden bod, avšak vždy v druhé polovině setu se nám podařilo soupeře přehrát a oba sety jsme zvítězili poměrně výrazným rozdílem. Celý zápas skončil 2:0 (25:18, 25:15).

V druhém zápase jsme narazili na libereckou Duklu. Tento tým se zázemím extraligového klubu disponuje výrazně fyzicky vyspělejším kádrem. Přesto se nám jej v sezóně podařilo vždy porazit, a to jak v KP tak v turnajích Českého poháru, kdy jsme na sebe narazili dvakrát. I tentokrát se nám, krom krátkých úseků, kdy nás postihl obvyklý výpadek příjmu soupeřova podání, podařilo zápas ovládnout a zvítězit 2:0 (25:14, 25:18).

Sestava tohoto turnaje Denis Kula (N), Jakub Veselý (S), Vojtěch Veselý (S), Marco Franeta (B), Kryštof Škorpil (B) a Tadeáš Baranovský (U).

 

Do ročníku, kromě těchto šesti, zasáhli ještě Daniel Volf, Jaroslav Kurtinec, Michal Schauer, Tselmuun Sungardorj a Bořek Novák.

Celkové pořadí:
1. Lokomotiva Česká Lípa
2. Sokol Mnichovo Hradiště
3. Dukla Liberec

Nejlepším hráčem byl navíc vyhlášen Jakub Veselý.

Všem klukům blahopřejeme k úspěch a rodičům děkujeme za podporu a spolupráci.

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/