Zpět na výpis článků07.04.2022Junioři

OP Loko vs. Jiskra NB

V úterý 5.4.2022 odehráli naši kadeti a junioři odložené utkání Okresního přeboru dospělých s týmem Jiskry Nový Bor.

Do utkání s favoritem soutěže kluci vstoupili bez bázně a hany. V prvním setu se nám dařilo na servisu, čímž jsme nedovolili soupeři využít rychlou hru středem sítě. Poměrně účinnou obranu na síti se nám dařilo doplnit obětavou hrou v poli a i poměrně zdařilými útoky. V útoku se dařilo zejména Kubovi. Set jsme sice prohráli 24:26, ale předvedená hra dávala naději na úspěšné pokračování.

Do druhého setu jsme nastoupili s odhodláním pokračovat ve výkonu ze setu prvního. To se nám dařilo a byť v úvodu setu jsme měli problém krotit soupeřův servis, postupně jsme skóre vyrovnali a v závěru setu jsme euforickým výkonem soupeře přehrávali a set získali v poměru 25:21.

do třetího setu jsme sice vstoupili s podobným odhodláním jako do setu druhého, avšak postupem času se začala projevovat jak výšková převaha soupeře, tak jeho větší herní vyspělost. Třetí a čtvrtý set jsme prohráli jasným rozdílem 14:25 a 13:25.

Přestože jsme celý zápas prohráli 1:3 (24:26, 25:21, 14,25, 13:25), zaslouží si kluci pochvalu. V prvních dvou setech předváděli asi nejlepší volejbal v celé sezóně. Celý tým fungoval opravdu jako jeden organismus od Dominika burcujícího na liberu, přes stabilního Vojtu na nahrávce až po smečaře kořenící hru tvrdými, nechytatelnými údery. V útoku byl poměrně účinný Kryštof, jehož levačku na středu sítě se novoborským nedařilo zastavit, ale hlavně Kuba, který z hlavního kůlu zasypával soupeře jednou tvrdou smečí za druhou. Pokud se klukům podaří ještě trochu dohnat fyzickou kondici, která nám během třetího a čtvrtého setu začala scházet, můžeme se těžit na další dramatická utkání.

Sestava: Matěj Rak (S), Jakub Flíček (S), Vojtěch Veselý (N), František Tarnai (U), Daniel Volf (B), Kryštof Škorpil (B) a Dominik Matoušek (L)

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/