Zpět na výpis článků22.03.2022Mladší žáctvo

O pohár předsedy KVS 20.3. Nový Bor

V neděli 20.3.2022 odehráli v Novém Boru naši mladší žáci další turnaj seriálu O pohár předsedy KVS libereckého kraje.

Jako obvykle byli kluci doplněni dívkami. Tentokrát byly dívky nutné dokonce dvě. Pod vedením A. Beránka jsme tedy vyjeli v sestavě Tadeáš Baranovský, Michal Schauer, Tselmuun Sungardorj a děvčata Adriana Baková a Jialing Bao.

V prvním zápase nás čekal pozdější vítěz turnaje, velice silný první tým Sokola Mnichovo Hradiště. Bohužel jsme s tímto týmem dokázali udržet krok vždy jen v počátcích setů a zápas jsme jednoznačně prohráli 2:0.

V druhém zápase jsme dostali šanci pomstít svou úvodní prohru na „B“ týmu téhož klubu. V prvním setu se nám to dařilo, avšak v druhém setu nás soupeř přehrál a v herním systému „na dva hrané sety“ jsme tento zápas remizovali. Díky lepšímu celkovému součtu bodů jsme sice získali dva body do tabulky, ale ztraceného druhého setu je škoda.

Třetí zápas jsme odehráli s družstvem „A“ Slávie Liberec. V tomto zápase jsme v prvním setu  nedali, ač fyzicky vyspělejšímu soupeři, příliš mnoho šancí a set jsme bez větších problémů vyhráli. Buhužel i zde se opakoval scénář předchozího zápasu, kdy jsme ve druhém setu polevili v koncentraci a druhý set jsme soupeři podlehli.

Poslední zápas turnaje nám přiřkl pořádající Jiskru Nový Bor. V prvním setu tohoto prestižního derby jsme Jiskru jednoznačně přehráli. Do setu druhého jsme, bohužel, nastoupili s pocitem, že se to vyhraje samo. To se samozřejmě nestalo, a Jiskra nás, i přes naše dotahování v koncovce, v tomto setu porazila. Celkově jsme, jako v zápase s mnichovohradišťským Sokolem a libereckou Slávií, na body vyhráli, ale stejně jako byla škoda ztraceného setu ve druhém a třetím zápase, byla škoda i tohoto setu.

Ve všech zápasech hráli jako osa týmu Tadeáš s Michalem a Nindžou a děvčata se pravidelně střídala. Výkony jednotlivých hráčů lze shrnout asi takto. Od Tadeáše jsme v pozici tahouna týmu patrně očekávali větší příděl bodů. V poli předvedl zhruba očekávaný výkon, avšak na podání jsme od něj čekali přeci jenom mnohem méně pokažených servisů. Michal s Nindžou předvedli svůj standard, a pokud kluci přestanou být zbrklí, můžeme doufat v jejich další zlepšování. Výkon Áďi se mi nehodnotí snadno, protože celý turnaj byla jakoby bezduchá. Čistě technicky nebyl její výkon nijak špatný, ale zaujetí a zápal tentokrát asi zapomněla doma. Naopak Linda, jejíž to byl první turnaj, odehrála svůj díl bez podstatnějších výtek a až si začne více věřit i v útoku, můžeme se těšit, že nám její výkony přinesou nejen radost, ale i nezanedbatelný počet bodů.

 

Lokomotiva - Sokol Mnichovo Hradiště "A" 0:2 19:50
Lokomotiva - Sokol Mnichovo Hradiště "B" 1:1 45:34
Lokomotiva - Slávia Liberec 1:1 43:39
Lokomotiva - Jiskra Nový Bor 1:1 45:37

 

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/