Zpět na výpis článků27.02.2022Mladší žáctvo

O pohár předsedy KVS

V sobotu 26.2.2022 se naše družstvo mladších žáků, téměř již tradičně, doplněné o Áďu zúčastnilo dalšího kola soutěže O pohár předsedy KVS.

Náš tým vyrazil v sestavě Tadeáš Baranovský, Michal Schauer, Tomáš Flíček, Tselmuun Sungardorj a výše zmíněná Adriana Baková.

V prvních dvou zápasech na nás čekala obě družstva Sokola Mnichovo Hradiště. Nejprve tým „B“ a po té i tým „A“. Oba tyto zápasy jsme, bohužel, prohráli. S „Béčkem“ jsem prohráli ve dvou dramatických setech vždy pouze o dva body. Proti „Áčku“ jsme drželi krok vždy pouze v prvních polovinách setů a po té se ukázala větší herní jistota a výrazně kvalitnější podání soupeře.

Po jednozápasové pauze jsme nastoupili proti družstvu Dukly Liberec. V tomto zápase s námi naopak soupeř držel vyrovnaný průběh pouze v prvních polovinách setů a po té, co jsme zlepšili podání jsme oba sety v druhých polovinách dovedli do jednoznačného vítězství.

V posledním zápase na nás čekala Jiskra Nový Bor. Tento zápas byl okořeněn sázkou obou trenérů. První set jsme začali kvalitním podáním a okolo jeho poloviny jsme již drželi bezpečný náskok a set jsme vyhráli 25:19. Druhý set naopak začal naším velmi nepřesvědčivým výkonem a soupeř nám utekl na desetibodový rozdíl. V závěru setu jsme se výrazně zlepšili, přesto jsme nedokázali set zdramatizovat a pouze jsme výsledek kosmeticky upravili na přijatelný rozdíl 20:25. Právě vzepětí v konci setu nám při herním systému „na dva hrané sety“ přineslo vítězství v tomto zápasu.

V turnaji jsme obsadili 3.místo a to ani ne tak kvůli výrazné převaze našich soupeřů, ale spíše kvůli naší laxnosti, neochotě udělat „krok navíc“, malé komunikaci na hřišti a místy i nedostatečnému nasazení.

 

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/