Zpět na výpis článků07.06.2021Starší žáci

Memoriál V. Adama

V neděli 6. 6. 2021 jsme se zúčastnili 21. ročníku memoriálu V. Adama v Mnichově Hradišti.

Z původní nominace nám nakonec vypadli Denis s Bořkem, takže jsme vyrazili pouze v sedmi hráčích a to Vojta na nahrávce, Kuba a Marco na smeči, Danek a Kryštof na bloku, Tadeáš na „U“ a Filip na liberu.

Počasí celému turnaji velmi přálo, a myslím, že přálo i hře samotné. První set se Slavií LBC jsme sice prohráli, ale po té, co jsme zlepšili příjem, jsme následující dva sety jsme vyhráli. Po jednozápasové pauze jsme nastoupili proti Sokolu Pardubice a vedlo se nám přesně opačně. Po vyhraném prvním setu jsme druhý set ztratili ve vyrovnané koncovce, ale tie-break jsme prohráli „o parník“.

Po zápase se Sokolem Mnichovo Hradiště „B“, ve kterém jsme si připsali povinné tříbodové vítězství, následoval zápas s „A“ týmem pořádajícího klubu. Tento zápas bych si dovolil označit za vrchol odpoledne a vzhledem k počtu odehraných zápasů a turnajů i za vrchol sezóny.

První set jsme sice opět prohráli, ale v opravdu dramatické koncovce 28:30. Druhý set, který jsme hráli „po sluníčku“, se ve vyrovnané koncovce stal naší kořistí a závěrečnému tie-breaku jsme již dominovali. Toto vítězství nás, kromě velmi příjemného pocitu z porážky našeho přátelského soupeře, posunulo i na celkově druhé místo v turnaji.

K výkonům jednotlivců lze snad jen říci, že jsme udělali mnoho zbytečných nevynucených a někdy i hloupých chyb, ale ty byly přehlušeny kolektivním výkonem a soudržností celého týmu. Zmínil bych však výkon Tadeáše, který se účastnil svého prvního turnaje a rozhodně nezklamal. A výkon Danka, který nejen několikrát úspěšně zablokoval soupeřův útok, ale hlavně konečně projevil radost po úspěšném bloku a svou příslušnost k celému týmu.

Nemalý dík patří i mamince Vojty a Kuby, nejenom za dovoz a odvoz, ale i za řízečky a neustálé, výrazné a hlasité povzbuzování.

další fotografie a videa najdete na http://dancap.zyxel.me.