Zpět na výpis článků14.11.2021Muži A

Lokomotiva Česká Lípa x VK Benátky nad Jizerou 1:3

V sobotu 13. listopadu do naší haly zavítal tým z Benátek nad Jizerou, který se s přehledem nachází na prvním místě tabulky.

Soupeř dorazil ve velmi silné sestavě v čele s bývalým hráčem Českého národního týmu Vladimírem Sobotkou. To nás, ale nezastrašilo i přestože jsme byli v oslabení. V posledním setu pátečního zápasu se totiž zranil klíčový blokař Jan Jedlink a bohužel chyběl i další zkušený blokař Pavel Peníška. Takže se bloku museli zhostit Filip Basl a nejmladší hráč sestavy Daniel Hůla, kterému se tímto naskytla šance ukázat, co v něm je.
Do zápasu jsme nastoupili s odhodláním soupeře co nejvíce potrápit a případně získat i nějaký bod. Do prvního setu jsme vlítli na plný plyn. Bylo vidět že nás soupeři už od začátku podcenili, což se jim vymstilo. Náš velmi kvalitní příjem, nahrávka i následný útok vedli k tomu že se zápas vyvíjel v náš prospěch. Haldu uhlí do lokomotivy přiložil nahravač Martin Beneš a smečaři Tonda Beránek a Jakub Rataj, kteří fenomenálně podávali a tím jsme dotáhli set do vítězného konce 25:17.
Druhý set byl lítý boj o každý bod. Benátky se přizpůsobily naší bojovnosti a set skončil vypjatou koncovkou, ve které nás Benátky předčily a set skončil stavem 24:26.
Podobně probíhaly i poslední dva sety. I přes naší neskutečnou bojovnost a parádní atmosféru, kterou nám navodili fanoušci se nám nepodařilo prosadit a tím skončil i celý zápas.
 
Konečný výsledek: 1:3 (17,-24,-16,-18)
Sestava: J. Charousek, M. Beneš, J. Rataj, A. Beránek, F. Basl, D. Hůla, O. Beneš
Střídali: T. German, T. Kuncíř, V. Lukáš
 
Fotografie a videa najdete na http://dancap.zyxel.me