Zpět na výpis článků11.01.2022Starší žáci

Krajský přebor starších žáků 9.1.2022

V neděli 9. 1. 2022 jsme se zúčastnili dalšího kola Krajského přeboru starších žáku v tělocvičnách Slávie Liberec.

Naše družstvo dorazilo ve značně oslabené sestavě a na výsledcích se toto bohužel projevilo. Bez dvou hráčů základní sestavy se nám nepodařilo udržet herní systém a to mělo za následek naši první porážku v této soutěži. Družstvu doplněnému o Michala a Járu z týmu mladších žáku nelze upřít snahu, ale ta se sice cení, ale body sama nepřináší.

První zápas s „B“ týmem pořádající Slávie jsme díky kvalitnímu servisu a tím soupeřově problémům při příjmu, vyhráli 2:0(9,13).

Ve druhém zápase proti nám nastoupil „A“ tým Slávie. Právě tento tým nám uštědřil onu zmíněnou první porážku. Proti fyzicky vyspělejšímu soupeři kluci od počátku působili zakřiknutým dojmem, ze kterého se nám nepodařilo během celého zápasu vybřednout. Zápas jsme vcelku zaslouženě prohráli 0:2(-18,-22).

V počátku třetího zápasu se Sokolem Mnichovo Hradiště se ještě projevovala nálada z předešlého nepovedeného zápasu. Tentokrát se nám podařilo se z ní oklepat a dovést set do více než vyrovnané koncovky, kterou jsme, bohužel, ztratili 24:26. Ve druhém setu se nám od počátku dařilo poměrně dobře přijímat soupeřovo kvalitní podání a od této herní činnosti se odvíjelo i naše poměrně hladké vítězství 25:18. Tie-break se pro nás od počátku vyvíjel příznivě, kdy při střídání stran jsme vedli 8:2. Po té se dostavil náš, v podstatě tradiční, útlum při příjmu soupeřova servisu, kluci z Hradiště vyrovnali hru a set dovedli do vyrovnané koncovky. Tu jsme tentokrát, na rozdíl od 1. setu, zvládli my a tím jsme vyhráli i celý zápas 2:1(-24,18,13).

Tento turnaj nám, bohužel, ukázal problém se šířkou kádru, kdy nepřítomnost dvou hráčů způsobí rozpad hry a i nasazení a entuziasmus mladších kluků toto není sto nahradit. Na druhou stranu právě mladší takovými zápasy získávají cenné zkušenosti, které, věřme, zúročí v dalších sezónách, kdy bude tým stát právě na nich.

Sestava: Denis Kula(N), Jakub Veselý(S), Michal Schauer(S), Tadeáš Baranovský(S,U), Bořek Novák(U), Jaroslav Kurtinec(B), Daniel Volf(B) a Marco Franeta(L)

 

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/