Zpět na výpis článků09.03.2022Starší žáci

Krajský přebor starších žáků 6.3.2022

V neděli 6.3.2022 se v tělocvičnách ZŠ Sokolovská v Liberci konal předposlední turnaj Krajského přeboru starších žáků ve volejbale.

Náš tým vyrazil ve složení: Denis Kula (N), Jakub Veselý (S,B,U), Vojtěch Veselý (S), Daniel Volf (B), Kryštof Škorpil (B,U), Bořek Novák (U) a Marco Franeta (L,S).

V prvním zápase jsme proti nám nastoupila domácí Slávia. Do zápasu jsme nastoupili poměrně sebevědomě a účinným servisem jsme si vytvořili hned v úvodu bezpečný náskok, který se nám podařilo udržet až do konce setu. Ve druhém setu se opakoval scénář setu prvního a díky tomu jsme celý zápas vyhráli za 34 minut 2:0 (25:18, 25:16).

Do zápasu s Duklou Liberec jsme nastoupili v pozměněné sestavě, kdy na univerzálním postu nastoupil Kryštof, Kuba blokoval a Marco nastoupil na smeči. V této sestavě jsme nedali soupeři naděli na vyrovnaný souboj a první set jsme vyhráli rozdílem 14 bodů. Ve druhém setu „dostal volno“ Kuba, Kryštof se vrátil na blok a na „U“ nastoupil Bořek. Set se pro nás do stavu 14:8 vyvíjel příznivě. Pak ale přišel náš tradiční zkrat na příjmu podání a i přes 2 oddechové časy a střídání se nám podařilo otočit postavením až za stavu 18:14. Tím jsme dostali soupeře do až euforické nálady a ani přes poměrně dobrý výkon v koncovce se nám nepodařilo už vývoj setu otočit. Do tie-breaku jsme nastoupili s Kubou na smeči a Bořkem na „U“ a tento se nám již podařilo bez nějaké dramatické zápletky dovést do vítězného konce. Celý zápas jsme tak za 49 minut vyhráli 2:1 po setech 25:11 ,24:26 a 15:8.

V posledním zápase jsme nastoupili proti Sokolu Mnichovo Hradiště. V tomto zápase jsme se vrátili k osvědčené sestavě s Markem na liberu. První set se odehrával přesně podle našich not a vyhráli jsme jej o 14 bodů. V druhém setu soupeř, který tradičně vyniká velmi dobře organizovanou hrou v poli, zlepšil podání a v kombinaci s naším ne zcela stabilním příjmem to znamenalo, že tento set končil až vyrovnanou koncovkou. Tu jsme zvládli lépe my. Zápas jsme tak za 42 minut vyhráli 2:0 (25:11 ,25:22)

Během turnaje, hlavně v zápase s Duklou, se ukázalo, že výkon našeho týmu v ne úplně standardních situacích je velmi nestabilní a obzvlášť pokud navíc soupeř proti nám použije kvalitní podání, ocitáme se mnohdy „v úzkých“.

Fotky najdete na : http://dancap.zyxel.me/