Zpět na výpis článků30.09.2021Junioři

KP kadetů a juniorů

V neděli 3. října 2021 se ve Sportovní hale Františka Arnošta v Novém Boru uskutečnil kvalifikační turnaj Krajského přeboru Libereckého kraje ve volejbale kadetů a juniorů.

Tým nastoupil v sestavě: Vojta Veselý (N), Kuba Veselý (U), Kuba Flíček (S), Matěj Rak (B), Dominik Matoušek (B), Franta Tarnai (S) a Filip Sabáček (L).

Na hře všech zúčastněných týmů byla velmi znát čínskochřipková pauza, která se projevovala zejména nedostatky v organizaci hry a v menší míře i v úderové jistotě jednotlivých hráčů. U našeho družstva bylo navíc znát, že Dominik hraje na postu brokaře poprvé.

Pro kvalifikační skupinu jsme byli nalosováni do skupiny společně s Bižuterií Jablonec nad Nisou a Slávií Liberec B. Během prvního zápasu s Bižuterií byla na klucích znát nesehranost a zejména Dominikova nejistota na nezvyklém postu. Přesto jsme soupeře přehráli ve dvou jednoznačných setech 25-10 a 25-7. Po dvouzápasové pauze jsme nastoupili proti družstvu Slávie Liberec. Do tohoto zápasu s fyzicky vyspělejším soupeřem jsme nevstoupili příliš šťastně, avšak po nepovedeném začátku jsme hry vyrovnali, ale bohužel ztrátu se nám již nepodařilo vymazat a set jsme ztratili 20-25. Ve druhém setu se projevila větší fyzická i herní vyspělost soupeře a set jsme ztratili jednoznačně 15-25. I přes tuto porážku jsme postoupili do 1.ligy KP a i tímto zápasem nasbírali cenné zkušenosti do dalších kol.

Další fotografie a videa najdete na http://dancap.zyxel.me