Zpět na výpis článků12.03.2024Starší žákyně

Krajský přebor 2023/2024 U16 dívky

V neděli 10.3.2024 odehrála naše děvčata na domácí půdě závěrečný turnaj Krajského přeboru.

V turnaji jsme odehráli 3 naprosto rozdílná utkání. Nejprve jsme po solidním výkonu porazili děvčata z Turnova, abychom v zápase s novoborskou Jiskrou až ostudně prohráli a v zápase s Vratislavicemi prohráli po, opět, solidním výkonu. Celý turnaj děvčata odehrála v poměrně dobré týmové pohodě. Dokonce i celkem dost děvčata dodržovala taktické pokyny, jen se, bohužel, občas dívky míjely s technikou. Přesto, nebo možná právě proto, byl náš výkon oproti předchozímu turnaji Českého poháru téměř až balzámem na duši.

Celý ročník by se dal jednoduchou frází zhodnotit tak, pokud by nám před začátkem někdo řekl, že ve dvaceti členném poli obsadíme 12. místo, brali bychom to jako úspěch, ale po průběhu ročníku to je škoda a mohli jsme být o jedno až dvě místa výše :-).
Děvčata samozřejmě střídala slabší a silnější chvilky, jen, bohužel, se asi nikdy nestalo, že by silnější chvilky měla všechna najednou a naopak, jak to v kolektivních sportech bývá, pokud na některou padla slabší chvilka, během několika okamžiků s rozšířila na celý tým.
Celkově naše umístění odpovídá naší výkonnosti a herním zkušenostem, protože drtivá většinu dívek letos absolvovala svou první soutěžní sezónu. Jako pozitivum určitě můžeme brát, že se nám podařilo, alespoň občas, zapojit i děvčata z mladších kategorií, která tým doplní po prázdninách, kdy naopak některé z dívek „zestárnou“ do dalších věkových kategorií.

Na konec bych chtěl poděkovat těm rodičům, kteří nám pomáhali s dopravou na jednotlivé turnaje.

V týmu se během sezóny vystřídala tato děvčata: Ella, Amy, Elen, Khulan, Nikola, Zula, Naďa, Sára, Vanesa, Ema, Áďa, Aneta, Amra, Khuslen, Mariam, Monika, Burte.

Fotky najdete na: http://dancap.zyxel.me/